Konferencije-rizici

Uragan Harvi u američkoj državi Teksas napravio štetu koja će se meriti milijardama dolara

Šteta koju je napravio uragan Harvi u američkoj državi Teksas još nije utvrđena, ali se procenjuje da će se meriti u milijardama dolara, piše američki portal http://www.propertycasualty360.com

Između 1,2 i 2,3 milijarde dolara biće samo materijalna šteta koja ne obuhvata gubitke u poslovanju zbog zastoja usled ovog uragana.

Stotine, ako ne i hiljade osiguravača uputiće se ka Teksasu i okolnim područjima tek kada se voda povuče: u narednih nekoliko dana očekuju se dodatne padavine koje će se na tlu meriti stopama (10 stopa je oko tri metra).

Više od 300.000 stanovnika ostalo je bez struje a taj broj se iz časa u čas povećava sa pristizanjem informacija iz manje dostupnih krajeva. Na aerodromima Bush Interncontinental and William P. Hobby u Hjustonu otkazano je najmanje 5.000 letova, a očekuje se da će oba aerodroma biti zatvorena i narednih nekoliko dana jer su putevi koji do njih vode poplavljeni. U ostatku države otkazano je još oko 1.700 letova zbog ovog uragana.

Poslednji veliki uragan koji je pogodio državu Teksas bio je uragan Ajk 2008. godine koji je napravio štetu od 37,6 milijardi dolara i u kojem je život izgubilo 74 osobe.

Možda će vam ovo biti zanimljivo

Generali dodelio više od milion evra za potrebe suočavanja s vanrednim stanjem izazvanim pandemijom COVID-19

The Human Safety Net, Generalijeva globalna inicijativa za oslobađanje potencijala pripadnika ranjivih grupa, objavila je ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *