TRIBINA: Životno osiguranje u doba pandemije – pratite UŽIVO

Tribina o životnom osiguranju u vreme pandemije, 20.10.2020. u 10h, uživo pratite klikom na sliku ispod, ili preko Youtube kanala Sveoosiguranju

„Osiguranje života u vreme pandemije – zašto je baš sada vreme za životno osiguranje i kako izabrati polisu“ biće organizovan u utorak, 20.10.2020. u 10h u hotelu Crowne Plaza, pod sloganom „Be Risk Protected“.

Organizatori su portali Sve o osiguranju i Sve o novcu.

Zbog ograničenog broja osoba u zatvorenom prostoru, skupu će osim učesnika prisustvovati samo mediji, ali je obezbeđen direktan prenos otvoren za sve zainteresovane, pa nas možete pratiti na ovoj stranici, ili preko Youtube kanala Sveoosiguranju.

Zašto je sada pravo vreme da govorimo na ovu temu

  • Da li ste i Vi od početka pandemije bar malo više počeli da se brinete za svoje zdravlje i život? Da li nas je ovo vreme nateralo da malo više mislimo o onima koji ostaju iza nas? Dosadašnje učešće životnog osiguranja u ukupnoj premiji od svega 22% ukazuje na to da građani nisu dovoljno svesni rizika koje nosi novo doba kad su u pitanje zdravlje i život, i naslednici.
  • Sa „novom realnošću“ dolaze i nove navike. Da li biste voleli da i životno osiguranje kupite „iz fotelje“ i da li je to uopšte moguće?
  • Mnogi se na pomen životnog osiguranja prvo zapitaju: „A koliko dobijam na kraju?“. Štednja kroz životno osiguranje je bila aktuelna poslednjih godina – a da li je i održiva u okruženju niskih kamatnih stopa?
  • Da li su riziko polise – one koje i imaju osnovnu funkciju osiguranja, a to je osiguravajuće pokriće (nadoknada u slučaju da neželjene okolnosti zadese vlasnika polise) – značajnija opcija u vremenu koje je pred nama?
  • Da li uz stambeni kredit mora da se uzme životno osiguranje, da li može da se bira, i šta je tačno pokriveno tom polisom (ko preuzima plaćanje kredita u nesrećnom slučaju izazvanom pandemijom?
  • Kakve su to polise u kojima i sam vlasnik preuzima deo rizika, i kakva je tu situacija po pitanju dobiti (unit-linked)? Kakav odnos prema novim modelima polisa treba zauzeti tokom pandemije, za koju se u ovom trenutku ne zna koliko će trajati?

Na panelu će učestvovati Wiener Städtische osiguranje, UNIQA Životno osiguranje, Sava Životno osiguranje, Generali osiguranje.

 

Možda će vam ovo biti zanimljivo

Wiener Stadtische osiguranje: učionica na otvorenom za kragujevačke đake

U prisustvu đaka, nastavnika i volontera Wiener Städtische osiguranja u kragujevačkoj osnovnoj školi “Jovan Popović” ...