Merkur Osiguranje

Wiener Stadtische osiguranje: od 2016. na mestu generalnog direktora umesto Branka Krstonošića biće Zoran Blagojević

Kompanija Wiener Stadtische osiguranje saopštila je da dosadašnji generalni direktor Branko Krstonošić, koji ovu kompaniju vodi od osnivanja 2003. godine, krajem 2015. odlazi u penziju. Na ovoj poziciji zameniće ga dosadašnji član Izvrnog odbora, Zoran Blagojević, koji je u ovoj kompaniji zaposlen od 2003. godine.

Otkad je osnovana, kompanija Wiener Städtische osiguranje je  pod rukovodstvom Branka Krstonošića konstantno rasla: kao grinfild investicija sa 6 zaposlenih i jednom kancelarijom prilikom osnivanja, ova kompanija je danas dostigla oko 1.200 ljudi koji posluju u 40 poslovnica širom zemlje. Četvrta je na ukupnom tržištu, a druga u životnom osiguranju u Srbiji.

Zoran Blagojević je karijeru u ovoj kompaniji započeo 2003. godine, 2008. je preuzeo poziciju predsednika Upravnog odbora kompanije Wiener Re a.d.o. Beograd. Četiri godine kasnije, 2012. godine, nastavio je karijeru u Wiener Städtische osiguranju, na poziciji Izvršnog direktora.

Izvršni odbor ove kompanije u narednom periodu, pored njega, činiće i Ljubica Vujačić i Svetlana Smiljanić. Takođe, za novog predsednika Nadzornog odbora Wiener Städtische osiguranja imenovan je magistar Peter Hofinger, koji će na ovu funkciju stupiti početkom 2016. godine.

Kompanija Wiener Städtische osiguranje je član Vienna Insurance Group (VIG), vodeće austrijske osiguravajuće kompanije u centralnoj i istočnoj Evropi koja neprekidno beleži rast i već godinama ima najbolji rejting od svih društava na ATX indeksu. Oslanjajući se na tradiciju ove osiguravajuće kuće, koja traje već 190 godina, Wiener Städtische osiguranje obezbeđuje pouzdanost i sigurnost za gotovo 150.000 zadovoljnih klijenata u Srbiji.

IN2

Možda će vam ovo biti zanimljivo

Dunav osiguranje: popusti do kraja oktobra povodom Sajma automobila u Nišu

Povodom Desetog sajma automobila, motora i prateće opreme „Auto-moto fest Niš 2019“ u Nišu, koji ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *