Sve o osiguranju

logo-png

Wiener Stadtische osiguranje: besplatni treninzi za decu sa dijabetesom u pet gradova u Srbiji

Kroz projekat „Sportom protiv dijabetesa“, Wiener Stadtische osiguranje je omogućilo deci oboleloj od šećerne bolesti besplatne sportske treninge u pet gradova u Srbiji. Ova osiguravajuća kompanija već drugu godinu podržava ovaj projekat kako bi doprinela unapređenju zdravlja dece, s obzirom na to da je Srbija vodeća zemlja u Evropi po broju dece mlađe od 14 godina koja imaju dijabetes, a fizička aktivnost je važna u prevenciji nastanka i u kontroli ove bolesti. Projekat realizuje sportski klub Vašarište iz Kragujevca, koji je ovu akciju započeo pre šest godina..
„Kao i prethodne godine, besplatni treninzi biće na raspolaganju deci u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, a od ove godine proširili smo projekat i na Niš i Čačak,“ rekla je Dragana Nerandžić, rukovodilac službe za marketing u WSO.
Cilj akcije je istovremeno i da deca obolela od dijabetesa ne budu diskriminisana u svojim sredinama, a istovremeno će se raditi i obuka nastavnika kako da reaguju ukoliko u razredu imaju učenike obolele od ove bolesti.
Od ove godine, projektu se priključio i Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, koji će obezbediti stručno-edukativnu podršku i praćenje psihofizičkog razvoja određenog broja dece uključenih u ovaj projekat.
Besplatni treninzi su zasad dostupni osnovcima u Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu, od marta će biti i u Čačku, a od aprila i u Nišu.
wso dijabetes

Publikacije
Scroll to Top