Sve o osiguranju

logo-png

Volonteri Wiener Städtische osiguranja u pet gradova u Srbiji čistili zelene površine

 

Tradicionalna volonterska akcija zaposlenih u kompaniji Wiener Städtische osiguranje ove godine održana je u saradnji sa studentima Fakulteta za primenjenu ekologiju „Futura” Univerziteta ”Singidunum” i JP „Ada Ciganlija“, pod sloganom „BACI 5, OČISTI SVET“ koji treba da ukaže na pet osnovnih vrsta otpada čijim se pravilnim odlaganjem čuva životna sredina – papir, metal, plastika, staklo i organski otpad. U okviru akcije, zaposleni su sproveli čišćenje priobalnog dela Ade Ciganlije, a čišćenju lokacije prethodilo je predavanje studenata, kao i kratak informativno-edukativni kviz.

„Projekat „Wiener volonterski dan“, u okviru kojeg zaposleni jedan dan u godini posvećuju volonterskim aktivnostima, pokrenuli smo u oktobru 2011. godine sa ciljem da podstičemo učešće u inicijativama koje unapređuju kvalitet života u lokalnoj zajednici. Ovogodišnjom akcijom „BACI 5, OČISTI SVET“ želeli smo da podignemo svest o tome da je neophodno voditi računa o životnoj sredini i akciju smo sproveli istovremeno u pet regionalnih centara – Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Čačku i Subotici“, rekla je Katarina Krstajić, korporativni PR menadžer Wiener Städtische osiguranja.

Do sada je u volonterskim akcijama učestvovalo oko 385 zaposlenih Wiener Städtische osiguranja, koji su ostvarili više od 1330 sati dobrovoljnog rada, a čitav projekat je deo programa korporativnog volontiranja Social Active Day, koji matična kompanija Vienna Insurance Group sprovodi u 25 zemalja u kojima posluje.

 

Publikacije
Scroll to Top