Sve o osiguranju

logo-png

UNIQA sponzor Šekspir festivala

I ove godine, UNIQA osiguranje biće sponzor jedinstvenog Šekspir festivala, čiji će se glavni program održati od 29. juna do 4. jula u vili Stanković u Čortanovcima.
U godini kada se obeležava 400 godina od smrti velikog pisca, u Srbiji će se održati treći pozirošni Šekspir festival koji će prikazati predstave savremene svetske i domaće produkcije rađene po dramama Vilijama Šekspira.

Ideja festivala, jedinstvenog u ovom delu Evrope, jeste da neguje dela najvećeg svetskog dramskog stvaraoca predstavljanjem atraktivnog pozorišnog programa pod vedrim nebom, kako je to bilo i u Šekspirovo vreme. Ovom prilikom, publika će imati retku priliku da poseti jednu od najlepših letnjih rezidencija u našoj zemlji napravljenu po ugledu na srednjovekovne zamkove u Lombardiji.

„Posebno nam je zadovoljstvo što će u godini Šekspirovog jubileja ovaj festival otvoriti londonski Glob teatar“, rekla je Sonja Marić, direktorka marketinga UNIQA osiguranja.

Ideju o osnivanju ovog festivala inicirao je reditelj Nikita Milivojević nakon premijere njegove predstave „Henri VI” u Globe teatr u maju 2012. godine. Agencija Beta je Šekspir festival uvrstila među 10 najvažnijih događaja u kulturi u 2014. godini.

“Pored gostiju iz Londona, Glob teatra, koji će predstavom „Dva viteza iz Verone“ otvoriti ovogodišnji festival, svi posetioci imaće priliku i da pogledaju predstave teatra iz Grčke sa  predstavom  “Mera za meru”, kao i trupa iz Indije koja će izvesti komad “Bogojavljenska noć”. Po prvi put biće održan i džez koncert Marije Žuao koja će u svojoj jedinstvernoj interpretaiciji izvoditi Šekspirove sonete. Festival će, na zahtev publike, zatvoriti domaća predstava “Perikle”, koja je posle prošlogodišnje premijere na ovom istom festivalu dobila veliki broj domaćih i stranih nagrada i priznanja”, najavljuju organizatori festivala.

Pokrovitelji ovogodišnjeg festivala su Autonomna pokrajina Vojvodina – Sekretarijat za kulturu i javno informisanje, Opština Inđija, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i UNIQA osiguranje.

Publikacije
Scroll to Top