Sve o osiguranju

logo-png

Udruženje finansijskih direktora Srbije

Udruženje finansijskih direktora Srbije (UFDS), čije su ključne aktivnosti usmerene na edukaciju finansijskih direktora, razmenu praktičnog iskustva i umrežavanje relevantnih aktera u oblasti finansija u Srbiji i regionu, informisalo je javnost o ključnim aktivnostima koje su uspešno realizovane tokom 2018. godine.

Neke od njih su: 7. CFO konferencija, mentorski program, inicijative radne grupe za korporativne i regulatorne poslove, osnivanje radne grupe za finansijske direktore banaka. Najvažnije teme koje je Udruženje obrađivalo tokom 2018. godine su: makroekonomski izgledi – tendencije i prognoze, digitalna transformacija i uloga CFO-a u ovom procesu, akvizicije, alternativni izvori finansiranja, porezi, kontroling, upravljanje nepokretnostima, ali i međunarodni standardi finansijskog izveštavanja.

Udruženje finansijskih direktora Srbije (UFDS) je jedina strukovna asocijacija, koja okuplja finansijske direktore i rukovodioce sektora finansija na teritoriji Republike Srbije. Udruženje je osnovano 2014. godine u Beogradu, sa ciljem povezivanja finansijskih direktora i podsticanja njihovog profesionalnog razvoja. Članovi UFDS upravljaju finansijama u kompanijama koje ostvaruju 5 milijardi EUR prihoda i zapošljavaju 46.000 ljudi ”, rekao je menadžer UFDS-a Aleksandar Plavšin.

Na inicijitivu UFDS-a, kao društveno odgovornog Udruženja, u radnu verziju Zakona o izmenama i dopunama zakona o porezu na dohodak građana uvršten je predlog poreskog oslobođenja za davanje solidarne pomoći zaposlenima za slučaj rođenja deteta do visine prosečne zarade isplaćene u Republici Srbiji, kaže se u saopštenju.

Cilj izbora CFO-a godine je da se podigne svest domaće javnosti o važnosti finansijske struke i jačanje uloge finansijskih direktora u privredi i institucijama od značaja“, rekao je Srđan Ćirović, član i head za PR UFDS, CFO, United Media grupe. Srđan je dodao da je „program mentorstva UFDS-a nastao sa ciljem intenziviranja razmene znanja, iskustva i mišljenja članova našeg Udruženja i najuspešnijih studenata završnih godina fakulteta ekonomske struke.

Usled brojnih izazova u domaćoj privredi, naredne aktivnosti Udruženja će biti usmerene na razmenu iskustava iz prakse, regionalnu saradnju, unapređenje poreske politike i poslovnog ambijenta, ali i na jačanje svesti domaće javnosti o važnosti finansijske struke i jačanje uloge finansijskih direktora u privredi i institucijama od značaja.

Publikacije
Scroll to Top