Sve o osiguranju

logo-png

Triglav Grupa ulazi na tržište životnih osiguranja u Makedoniji

Nakon ovogodišnjeg ulaska na tržište penzionih osiguranja u Bosni i Hercegovini, Triglav Grupa osnivanjem Društva Triglav Osiguruvanje Život ulazi na makedonsko tržište životnih osiguranja. Vodeća osiguravajuća i finansijska grupa u ovom delu Evrope deluje na makedonskom tržištu od 2007. godine i zauzima vodeću poziciju u sektoru osiguranja imovine sa učešćem na tržištu od 18%. Jačanje pozicije u regionu i usmerenost na razvoj životnih, zdravstvenih i penzionih osiguranja, na onim tržištima na kojima je prisutna, je u skladu sa strateškim smernicama Grupe do 2020. godine.

Početkom novembra Triglav ulazi na tržište životnih osiguranja u Makedoniji. Triglav grupa je od 2007. godine prisutna u Makedoniji, ali samo na tržištu osiguranja imovine, s tržišnim učešćem od 18% i zauzima vodeće mesto. Triglav grupa u toj državi širi svoje poslovanje i na segment životnih osiguranja, jer ocenjuje da zbog niže penetracije ovo tržište ima potencijal rasta. Očekuje se da će rad na tom tržištu biti zahtevan, jer je ovaj segment osiguranja jako povezan s opštim ekonomskim stanjem u državi. Trenutno na njemu posluju četiri životna osiguranja u veoma oštroj konkurenciji. Triglav grupa ulazi na to tržište sa svojim konkurentskim prednostima, a pre svega sa svojim jakim brendom, kvalitetnim proizvodima i odgovarajućim znanjem. Grupa će na tom delu tržišta osiguranja, u skladu s postojećim zakonima, delovati kroz novoosnovano Društvo Triglav Osiguruvanje Život.

Triglav grupa, vodeća regionalna osiguravajuća i finansijska grupa, koja je svojom strategijom 2017 – 2020. odredila pravce svog delovanja, sa planiranim razvojem oslonjena je na dva stuba poslovanja. To su osiguranja i upravljanje imovinom. Kao što je najavljeno, Triglav grupa namerava, u delu osiguranja, da i dalje razvija svoja tržišta i da prioritetno investira u segmente osiguranja s očekivanim višim stepenom rasta. U to spadaju životna, zdravstvena i penziona osiguranja.

 

Publikacije
Scroll to Top