Sve o osiguranju

logo-png

Triglav Grupa: rezultati bolji od planiranih

Fakturisana bruto premija osiguranja i saosiguranja Triglav grupe povećala se za 3 odsto u 2015. godini u odnosu na prethodnu godinu, i dostigla 919,1 milion evra, prema nerevidiranim podacima o poslovanju. Neto dobit Grupe je za 4 odsto veća nego u 2014. godini i iznosi 88,9 miliona evra.

Triglav grupa je u 2015. godini preuzela Zajedničke penzione fondove, najvećeg ponuđača dobrovoljnih penzijskih osiguranja na slovenačkom tržištu. Drugi faktori koji su značajno uticali na rezultate Grupe bili su: rast premija na tržištima izvan Slovenije, odsustvo masovnih štetnih događaja i ne baš povoljna situacija na tržištima kapitala.

Dobit Grupe pre oporezivanja, u visini od 102,5 miliona evra, za 2 odsto je veća od lanjske.

Sa 36-postotnim udelom na tržištu Triglav grupa uverljivo zauzima vodeći položaj na slovenačkom tržištu osiguranja. Osim matičnog društva na njemu još posluje Triglav, zdravstvena zavarovalnica i novo zavisno društvo Triglav grupe, Zajednički penzioni fond. U Sloveniji Triglav grupa ima na tržištu imovinskih osiguranja tržišni udeo od 44 odsto, na tržištu životnih osiguranja 35 odsto, a na tržištu zdravstvenih osiguranja udeo od 23 odsto.

 

Triglav grupa van Slovenije posluje u još pet država, a u Srbiji je prisutna preko Triglav osiguranja.

Publikacije
Scroll to Top