Sve o osiguranju

logo-png

Tribina o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju: polisa koja se isplati!

Koliko je isplativo imati polisu dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja? Šta tačno ova polisa podrazumeva, i da li je cena ista za pojedince i za porodicu? Kakve povlastice imaju poslodavci kad uplaćuju DZO za svoje zaposlene?

Ovo su bila samo neka od pitanja na tribini o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju, koja je održana 28. maja u Medija centru u Beogradu.

Na pitanja su odgovarali:

  • Jasmina Bojović, zamenik direktora Sektora za dobrovoljno zdravstveno osiguranje RFZO
  • Marijana Erić, direktorka Sektora za osiguranje lica, Generali
  • Željko Jović, direktor Sektora zdravstvenog osiguranja, UNIQA
  • Vladimir Malešević, član Izvršnog odbora, DDOR Novi Sad
  • Dr Ivana Petrović, medicinski direktor, Bel Medic

Prema novom Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, pokloni za lekare do vrednosti prosečne plate neće se smatrati mitom. Za četvrtinu manje novca može da se plati godišnja polisa dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, koja omogućava lečenje u privatnim zdravstvenim ustanovama – jedan je od zaključaka tribine o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju, održane 28. maja u Medija centru u Beogradu.

Ako se uzme u obzir da se skoro trećina građana leči kod privatnika, a da premija DZO čini svega 4 odsto ukupne premije osiguranja, dolazi se do zaključka da veliki broj građana plaća ove preglede direktno iz džepa. Samo jedan pregled u privatnoj praksi košta u proseku kao mesečno dobrovoljno zdravstveno osiguranje, pa je isplativije imati polisu jer ona omogućava pokriće šire od jednog pregleda.

Snimak tribine uskoro će biti u celini postavljen na našem sajtu.

  

 

Publikacije
Scroll to Top