Konferencije-rizici

Šta ako Vam ističe registracija tokom vanrednog stanja?

Verovatno ima onih vlasnika vozila kojima ovih dana ističe registracija vozila, pa se pitaju da li smeju da odlože ponovnu registraciju do isteka vanrednog stanja, i da li je moguće to uraditi i sada.

Registracija se može obaviti na tehničkim pregledima, a sve osiguravajuće kuće primenjuju režim rada u skladu sa zvaničnim preporukama, i pozivaju građane da sve potrebne usluge obave onlajn. Tako se i za polisu osiguranja od autoodgovornosti možete obratiti osiguravajućoj kući slanjem mejla umesto odlaskom u poslovnicu, a detaljne informacije o adresama, i mogućnostima za kupovinu polisa se mogu naći na sajtu svakog osiguravajućeg društva.

Ukoliko Vam, pak, ističe i saobraćajna dozvola, u Udruženju osiguravača Srbije (UOS) podsećaju da je MUP Srbije odlučio da stare saobraćajne dozvole važe do daljnjeg, i da po ukidanju vanrednog stanja mogu da izvade nove, a tada će im biti ispravljene i polise osiguranja i neće biti ni na kakvom gubitku.

UOS apeluje na sve vlasnike vozila da nikako ne odlažu kupovinu polise AO, odnosno da ne voze neosigurane automobile jer će u tom slučaju, ukoliko naprave štetu, morati sami i da je plate po osnovu regresnog duga.

Image by Tumisu from Pixabay

Možda će vam ovo biti zanimljivo

Kako se zaštititi od sajber napada prilikom rada od kuće: Jelena Manasijević, Nacionalni CERT (video)

Mnoge kompanije i preduzeća su tokom vanrednog stanja usled pandemije prešla na rad od kuće. ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *