Sve o osiguranju

logo-png

Milenijum osiguranje zabeležilo rast premije u svim segmentima u 2018.

Milenijum osiguranje nastavlja sa trendom rasta premije svih neživotnih osiguranja i u 2018. godini. Rezultati poslovanja u navedenom periodu ukazuju na ispunjenje svih prodajnih planova, posmatrano prema rezultatima poslovanja i svim relevantnim pokazateljima:

Bruto fakturisana premija iznosi 3,455 milijardi dinara i u odnosu na raniju godinu veća je za 12%, a takav rast značajno je veći od rasta ukupnog tržišta neživotnih osiguranja.

Rast je ostvaren i u svim vrstama osiguranja iz palete proizvoda Milenijum osiguranja a.d.o., dok je ukupno tržišno učešće u segmentu neživotnih osiguranja uvećano na 4,6%
Kombinovani racio, kao jedan od važnijih pokazatelja profitabilnosti u segmentu neživotnih osiguranja u 2018. godini iznosi 96,2% i pokazuje pozitivan višegodišnji trend.

Iskazana neto dobit u 2018. godini iznosila je 148,6 miliona dinara, dok je adekvatnost kapitala i imovina za pokriće tehničkih rezervi u konstantom porastu, čime Društvo jača kapitalnu osnovu.

Milenijum osiguranje je i 2018. godinu završilo kao tržišni lider u ažurnosti u rešavanju šteta od 94%, sa namerom da održi visok nivo usloge sprovođenja osiguranja.

 

Publikacije
Scroll to Top