Sve o osiguranju

logo-png

Da li pijete dijamate?

Osiguravači u svetu su već duže vreme fokusirani na osiguranje skupocenih proizvoda namenjenih specifičnim ljubiteljima. Primera radi, posebna pažnja poklanja se kolekcionarima pića, a u poslednje vreme kolekcionarima viskija kojih je u svetu oko hiljadu. Najskuplje piće na svetu je Billionaire vodka, ručno proizvedena i proizvodi se na zahtev, koja košta 3,7 miliona dolara po boci. Sledeće piće po ceni je 3,5 miliona dolara i to je Tequila Ley, koja u svakoj flaši ima 6400 dijamanata. Treće milionski vredno piće je konjak star 100 godina, sipan u flašu obloženu 24-karatnim zlatom smeštenu u platinasto kućište obloženo dijamantima.

Svetski osiguravači kažu da je primetan i rast osiguranja satova od oko 20 odsto godišnje, i starinskih automobila (15 odsto). Cene ovih skupocenih proizvoda nisu „fiksne“ jer se bar po jednom godišnje organizuju aukcije na kojima početne cifre dostižu vrtoglave iznose.

[box type=“shadow“ align=““ class=““ width=“410px“][lightbox full=“https://www.dunav.com/“ title=““]Kompanija Dunav osiguranje je u saradnji sa Allianz Partners razvila nov prozivod – osiguranje mobilnih telefona. Pročitajte koji su pet razloga da osigurate svoj mobilni telefon.[/lightbox][/box]

Najskuplji mobilni telefon na svetu dolazi iz poznate firme za brendiranje moćnih proizvoda različitim plemenitim materijalima. Švajcarska kompanija Goldvish Geneva ( http://www.goldvish.com/ ) napravila je mobilni koji košta punih 1.000.000 evra. Zove se Le Million i ušao je u Ginisovu knjigu rekorda kao najskuplji telefon ikada napravljen i prodat.

Publikacije
Scroll to Top