AXA osiguranje u 2015. bilo najažurnije u rešavanju šteta u osiguranju od autoodgovornosti

AXA Osiguranje, deo AXA Grupe, globalnog lidera u osiguranju, već treću godinu zaredom je najbrže rastuća osiguravajuća kuća u Srbiji po ukupnim prihodima, saopšteno je na današnjem predstavljanju godišnjih rezultata kompanije. U 2015. godini premija AXA Osiguranja prvi put je premašila milijardu dinara, a na kraju godine dostigla je 1,4 milijardi dinara, što je za 70 odsto više nego godinu dana ranije.

U prošloj godini AXA Osiguranje izdalo je više od 145 hiljada polisa osiguranja, što predstavlja rast od 75 odsto u poređenju sa 2014. godinom. Rast broja klijenata praćen je i povećanjem broja prijavljenih šteta za preko 60 odsto, a u ukupan iznos isplaćenih šteta po svim vrstama osiguranja je 243 miliona dinara. Prema podacima Narodne banke Srbije, AXA Osiguranje je na kraju 2015. godine najažurnija osiguravajuća kompanija na tržištu po pitanju rešavanja šteta u osiguranju od autoodgovornosti sa stopom od 93,70 odsto.

Poslovanje u prošloj godini obeležilo je i uspostavljanje saradnje sa partnerima iz Privredne komore Srbije i kompanije Coface na projektu Excellent SME, posvećenom najboljim malim i srednjim preduzećima u Srbiji. AXA Osiguranje biće zlatni partner ovog projekta u 2016. godini, a svim zainteresovanim SME kompanijama u Srbiji obezbeđena je besplatna analiza potreba za osiguranjem, kao i rizika i opasnosti kojima je njihov posao izložen.

Na kraju prošle godine AXA Osiguranje imalo je 320 zaposlenih, uključujući i zaposlene iz filijale u Subotici, koja je otvorena krajem prošle godine. AXA Osiguranje ima osam filijala u sedam gradova u Srbiji.

Možda će vam ovo biti zanimljivo

Wiener Stadtische osiguranje: učionica na otvorenom za kragujevačke đake

U prisustvu đaka, nastavnika i volontera Wiener Städtische osiguranja u kragujevačkoj osnovnoj školi “Jovan Popović” ...