Konferencije-rizici

AXA osiguranje: rast i u Srbiji i globalno

Novembar 2015. AXA osiguranje u Srbiji ostvarilo je na kraju trećeg kvartala rast premije od 58 odsto u odnosu na isti period prošle godine, po čemu je i dalje najbrže rastuća osiguravajuća kuća u Srbiji.

Prihodi kompanije premašili su milijardu dinara, a broj klijenata dostigao je 100.000. AXA Osiguranje posluje u Srbiji od 2010. godine, zapošljava 340 ljudi i ima poslovnice u 6 gradova sa trendom daljeg širenja.

Ukupni prihodi AXA Grupe, globalnog lidera u osiguranju, porasli su na kraju trećeg kvartala za dva odsto i ukupna premija dostigla je 76 milijardi evra. Rast prihoda ostvaren je u sve tri osnovne linije biznisa. U oblasti životnih i neživotnih osiguranja prihodi su u porastu za jedan odsto, a najveći rast ostvaren je u upravljanju imovinom – pet odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine.

„U skladu sa našom ambicijom nastavili smo da rastemo u prvih devet meseci ove godine. U riziko i štednim životnim osiguranjima prihodi su porasli na glavnim tržištima tako i na onima u razvoju, a nosioci rasta bili su „unit-linked“ proizvodi i životno osiguranje sa pokrićima za zaštitu zdravlja. U neživotnim osiguranjima najviše smo porasli u direktnoj prodaji, dok smo u upravljanju imovinom zabeležili rekordan priliv kapitala u ovom periodu“, rekao je Denis Duvern, zamenik predsednika AXA Grupe i podsetio da je brend AXA nedavno, po sedmi put zaredom od strane Interbrenda, proglašen za najbolji globalni brend u osiguranju. Na ovoj prestižnoj listi, AXA je prvi put plasirana među 50 najboljih brendova sveta (48.mesto).

Možda će vam ovo biti zanimljivo

Kompanije će izgubiti milijarde evra ako se ne pripreme za rizike novog doba

Razvoj novih tehnologija, klimatske promene i sa tim u vezi menadžerska odgovornost su tri grupe ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *