Sve o osiguranju

logo-png

AXA osiguranje: rast i u Srbiji i globalno

Novembar 2015. AXA osiguranje u Srbiji ostvarilo je na kraju trećeg kvartala rast premije od 58 odsto u odnosu na isti period prošle godine, po čemu je i dalje najbrže rastuća osiguravajuća kuća u Srbiji.

Prihodi kompanije premašili su milijardu dinara, a broj klijenata dostigao je 100.000. AXA Osiguranje posluje u Srbiji od 2010. godine, zapošljava 340 ljudi i ima poslovnice u 6 gradova sa trendom daljeg širenja.

Ukupni prihodi AXA Grupe, globalnog lidera u osiguranju, porasli su na kraju trećeg kvartala za dva odsto i ukupna premija dostigla je 76 milijardi evra. Rast prihoda ostvaren je u sve tri osnovne linije biznisa. U oblasti životnih i neživotnih osiguranja prihodi su u porastu za jedan odsto, a najveći rast ostvaren je u upravljanju imovinom – pet odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine.

„U skladu sa našom ambicijom nastavili smo da rastemo u prvih devet meseci ove godine. U riziko i štednim životnim osiguranjima prihodi su porasli na glavnim tržištima tako i na onima u razvoju, a nosioci rasta bili su „unit-linked“ proizvodi i životno osiguranje sa pokrićima za zaštitu zdravlja. U neživotnim osiguranjima najviše smo porasli u direktnoj prodaji, dok smo u upravljanju imovinom zabeležili rekordan priliv kapitala u ovom periodu“, rekao je Denis Duvern, zamenik predsednika AXA Grupe i podsetio da je brend AXA nedavno, po sedmi put zaredom od strane Interbrenda, proglašen za najbolji globalni brend u osiguranju. Na ovoj prestižnoj listi, AXA je prvi put plasirana među 50 najboljih brendova sveta (48.mesto).

Publikacije
Scroll to Top