Andrea Simoncelli, Generali osiguranje

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Predsednik i generalni direktor

Rođen je 7. septembra 1952. godine u Rimu. Diplomirao je 1975. godine na Pravnom fakultetu državnog Univerzitetu u Rimu sa najvišim ocenama, a master diplomu iz ekonomije, takođe sa najvišim ocenama, stekao je na Fakultetu Luiss u Rimu.

Andrea Simončeli  započeo je karijeru u kompaniji Fiat 1977. godine u Odseku za ekonomske studije. Godine 1978. kao predstavnik Fiata odlazi u Peking, u Narodnu Republiku Kinu. Godine 1980. Imenovan je za generalnog direktora Fiata u Peruu, a od 1985. za generalnog direktora kompanije Fiat Allis u Brazilu. Nakon povratka u Torino 1998. postaje generalni direktor italijansko-japanske kompanije Fiat-Hitachi u poljoprovrednom i građevinskom sektoru, a nakon toga i generalni direktor Fiat International, ovlašćen od strane Predstavništva Fiata.

Godine 1990. prelazi u sektor osiguranja kompanije Fiat i  biva izabran za zamenika generalnog direktora i finansijkog direktora osiguravajuće kuće Toro iz Torina. Postaje predsednik Fiat Osiguranja u Poljskoj 2003. godine, predsednik Fiat Seguros u Brazilu, a nakon toga i predsednik francuske osiguravajuće kompanije Le Continent sa sedištem u Parizu. Toro Osiguranje 2003. godine prelazi u vlasništvo Generali grupe. Trenutno vrši funkciju generalnog direktora i predsednika Izvršnog komiteta kompanije Generali Osiguranje Srbija. U Srbiji boravi sa porodicom. Godine 2012. Izabran je za predsednika Komore italijansko-srpskih privrednika.

U Italiji je zamenik Predsednika DAS osiguranja, upisan u regitar agenata ISVAP  i gostujući profesor Ekonomskog fakulteta u Parmi i Torinu. Govori tečno 5 jezika – osim italijanskog, engleski, francuski, španski, portugalski.

Oženjen je Leticijom Kvaranta, ima sina Lorenca, po zanimanju novinar. Stručnjak je za vina. Omiljeni sportovi su mu fudbal i plivanje.

Možda će vam ovo biti zanimljivo

Wiener Stadtische osiguranje a.d.o. Beograd raspisuje konkurs za više radnih mesta širom Srbije

Kompanija Wiener Stadtische osiguranje a.d.o. Beograd je član Vienna Insurance Grupe osnovane još 1824. godine. ...