Sve o osiguranju

logo-png

Adacta u Srbiji u 2015. ostvarila rast prihoda za više od 30 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

„Osiguravači po prirodi svog posla moraju stalno da nude nove proizvode, i u skladu sa tim da imaju i softvere koji će ih u tome pratiti: kao jedan od najkvalitetnijih pokazao se Adinsure – softver za CRM u osiguranju koji povezuje prodaju, marketing i usluge za klijente“, rekao je  Matjaž Fajfar, rukovodilac kompanije Adacta u Srbiji prilikom predstavljanja rezultata poslovanja ove kompanije u 2015. godini.

Kao kuća poslovnog softvera koja razvija sopstvene informacione sisteme za industriju osiguranja i implementira specijalizovana rešenja za upravljanje resursima preduzeća (ERP), upravljanje odnosima sa klijentima (CRM) i poslovnu analitiku (BI)  – Adacta je u 2015. u Srbiji povećala broj zaposlenih za 25% i ostvarila rast prihoda od preko 30% u odnosu na prethodnu godinu.

Osim u finansijskom sektoru, posebno sektoru osiguranja, Adacta najviše projekata realizuje u sektorima motornih vozila i opreme za motorna vozila, proizvodnje nameštaja, farmaciji, kao i sektoru softvera i usluga.

Grupacija Adacta je najveći regionalni MS Dynamics partner u jugoistočnoj Evropi i u Srbiji trenutno zapošljava pedeset ljudi.

Prema podacima za 2015, u Srbiji postoji veliki tržišni potencijal u domenu implementacije IT rešenja iz ERP i CRM kategorije. Statistički presek otkriva da tek 10,8% kompanija iz Srbije koristi ERP sisteme, među kojima trećina velikih organizacija (30,6%) i tek petina srednjih (21,0%), dok se upotreba CRM sistema svodi na ukupno 15,6% kompanija.

Publikacije
Scroll to Top