Konferencije-rizici

Triglav i Beoguma: besplatno osiguranje zimskih guma

Vozačima koji nabave nove zimske gume preko kompanije Beoguma, dobiće besplatno jednogodišnje osiguranje koje pokriva fizička oštećenja pneumatika sa opcijom popravke, odnosno zamene ukoliko popravka nije moguća.

Zato treba letnje gume zameniti zimskim?

Na temperaturama ispod 7 stepeni Celzijusa letnje gume su nesigurne jer postaju krute, što se negativno odražava na kontakt sa podlogom. Pored toga što je po Zakonu o bezbednosti u saobraćaju obaveza svih vozača da od 1. novembra do 1. aprila na svojim vozilima imaju zimske gume, testovima na ledu, utvrđeno je da sa letnjim gumama, pri brzini od 30 kilometara na sat, zaustavni put kočenja iznosi 68 metara, a sa zimskim gumama 57 metara, što je sasvim dovoljno da se izbegne sudar.

Broj saobraćajnih nesreća tokom zimskih meseci i do šest puta je veći nego tokom ostatka godine. U dve trećine slučajeva uzroci nezgoda koje se dese zimi upravo su loši pneumatici u kombinaciji sa vlažnim odnosno zamrznutim kolovozom.

Važno je imati na umu da osiguranik gubi pravo iz osiguranja po polisama od autoodgovornosti, odnosno auto kasko osiguranja u slučajevima u kojima se utvrdi da su gume na vozilu bile neadekvatne tokom zimskih meseci i da je to imalo uticaja na nastanak saobraćajne nezgode, te nije moguće realizovati odštetni zahtev u slučajevima pomenutih saobraćajnih nesreća kod auto kasko osiguranja, odnosno osiguravajuća kuća može da regresira isplaćenu štetu od vozača ili vlasnika vozila u slučajevima šteta iz oblasti auto odgovornosti.

Akcija besplatnog osiguranja uz zimske pneumatike je počela 15.10.2016. i traje do 1.3.2017. godine.

 

Možda će vam ovo biti zanimljivo

UNIQA osiguranje ponovo otvorilo poslovnice

Više od 50 poslovnica UNIQA osiguranja ponovo je otvoreno 11. maja, kaže se u saopštenju ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *