Raskinut ugovor između AoN i Willis Towers Watson

Dva globalna giganta u posredovanju u osiguranju, AoN i Willis Towers Watson, koji su u martu 2020. najavili spajanje, objavili su da će prekinuti ugovor vredan 30 milijardi dolara koji bi stvorio najvećeg posrednika u osiguranju na svetu.

Ovo je objavljeno 16 meseci posle početka spajanja, i posle niza prepreka od strane regulatora: iako je nedavno dobijeno odobrenje od Evropske komisije, ovoj mega-akciji usprotivilo se ministarstvo pravde SAD, rekavši da bi to moglo da eliminiše konkurenciju, podigne cene i uspori inovacije na tržištu.

Bela kuća je sa odobravanjem prokomentarisala prekid ove saradnje, i izjavila da bi ova transakcija dovela do podizanja cena osiguranja, a posredno i cena bankarskih i zdravstvenih usluga, automobila i prevoznih sredstava. To je, kako je rečeno, u skladu sa jačim sprovođenjem zakona o zaštiti konkurencije.

Kompanija AoN će , prema pisanju medija, platiti WTW-u milijardu dolara zbog prekida ove transakcije. Odmah po objavljivanju ove vesti, akcije AoN-a su porasle za 2,8%. Inače, obe ove kompanija imaju sedišta u Londonu i u Irskoj.

 

Možda će vam ovo biti zanimljivo

Da li će da poskupi osiguranje zbog učestalih nepogoda?

Preuzeto sa Biznis.rs Prema podacima Sigma izveštaja grupacije Swiss Re, vrednost ekonomskih gubitaka izazvanih prirodnim ...