Merkur Osiguranje

Raiffeisen FUTURE dobrovoljni penzijski fond – prosečan prinos za 9 godina 10,99% godišnje, i 13,5% za poslednjih godinu dana

Posle devet godina uspešnog poslovanja Raiffeisen FUTURE dobrovoljnog penzijskog fonda, imovina tog fonda iznosi 3,3 milijarde dinara, što predstavlja godišnji rast od 23%, i tržišno učešće od 11,6%.

Raiffeisen FUTURE DPF je od početka poslovanja, zaključno sa oktobrom 2015. godine, ostvario prinos od 10,99% na godišnjem nivou, a za poslednjih godinu dana 13,5%.

Vrednost investicione jedinice Raiffeisen FUTURE DPF je najveća u industriji i iznosi 2.511,06 dinara. Ovaj dobrovoljni penzijski fond ima više od 22.400 članova, pri čemu više od 60% uplata čine individualne uplate članova, dok za 40% članova uplate obavlja njihov poslodavac.

Raiffeisen FUTURE DPF pretežno ulaže imovinu u državne obveznice koje imaju stabilan prinos. Ročna struktura ovih hartija je izbalansirana, čime se postiže stabilan rast vrednosti investicione jedinice Fonda. Valutna struktura imovine fonda je promenljiva i zavisi od procene budućih kretanja na deviznom tržištu. Rezultat takve politike je i najveći kumulativni rast vrednosti investicione jedinice od početka poslovanja Raiffeisen FUTURE DPF, koji iznosi preko 150%.
Učlanjenje u ovaj dobrovoljni penzisjki fond dostupno je kroz 83 filijale Raiffeisen banke i 300 profesionalaca licenciranih od strane NBS.

Podsećanja radi, krajem jula je počeo operativno da posluje i novi fond Raiffeisen EURO FUTURE DPF. Imovina ovog fonda ulaže seisključivo u evro-denominovane hartije od vrednosti, pa je članstvo u ovom fondu namenjeno licima koja žele da štede u evrima.

IN2

Možda će vam ovo biti zanimljivo

Sava neživotno osiguranje pripojilo Energoprojekt Garant

Sava neživotno osiguranje svom portfoliju je pripojilo celokupan portfolio Energoprojekt Garant osiguranja, koje je time ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *