Kompanija Monri Payments prva u regionu dobila najviši sigurnosni sertifikat u kartičnom plaćanju

Kompanija Monri , deo grupacije Payten, dobila je PCI P2PE sertifikat, najviši bezbednosni standard u kartičnom plaćanju u trgovinama. Reč je o sertifikatu koji se odnosi na point-to-point enkripciju u plaćanju karticama putem POS terminala, a garantuje neprobojan nivo bezbednosti sprovedenih transakcija od mogućeg hakovanja ili krađe podataka. Monri je tako postao prva kompanija u ovom delu Europe koja se može pohvaliti ovim sertifikatom.

Kao pružalac usluga obrade kartičnih transakcija, Monri veliki akcenat stavlja na bezbednost, te su stoga i krenuli u zahtevan proces sertifikacije po PCI P2PE standardu. S većim brojem transakcija raste i opasnost od kompromitovanja, te je ovaj nivo zaštite primarno usmeren na velike trgovačke lance koji ispunjavaju više regulatorne i bezbednosne zahteve. Uz podizanje nivoa bezbednosti za svoje kupce, trgovci će uvođenjem Monrijevog P2PE rešenja smanjiti opseg svojih regulatornih obaveza. Neke procene govore o smanjenju od čak 70% redovnih bezbednosnih procesa i procedura koje zahtevaju banke i kompanije koje se bave platnim karticama.

Nalazimo se u društvu od tek stotinak kompanija u celom svetu koje mogu ponuditi najviši stepen enkripcije kartičnih podataka svojim partnerima“, kaže Damir Čaušević, generalni direktor Monri Paymentsa.

Plaćanje na POS terminalima koji imaju novi nivo zaštite sprečava da podaci o kartici u čitljivom tekstu budu prisutni u sistemu ili mreži trgovca gde su izloženi opasnosti u slučaju povrede podataka, kaže se u saopštenju ove kompanije.

Monri Payments je deo grupacije Payten i bavi se i proizvodnjom programa za fiskalne blagajne i poslovanjem usmerenim na ugostiteljstvo i trgovine. Posluje na tržištima Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Rumunije, kao i u nekoliko zemalja van regiona.

Možda će vam ovo biti zanimljivo

I ove godine branite titulu najboljeg odbojkaša na pesku? Da bi sve bilo baš kako treba, ne zaboravite ovu važnu stavku!

Leto je stiglo i ekipa je spremna za još jedno nezaboravno putovanje. Odmor je svima ...