Greeny doo osigurao proizvodnju u Dunavu

Preduzeće Greeny d.o.o. iz Orašca kod Aranđelovca osiguralo je svoju ovogodišnju proizvodnju jabuka na površini od 15 hektara u kompaniji Dunav, a vrednost polise je oko 1,7 miliona dinara, rečeno je na prvoj ovogodišnjoj radionici ove osiguravajuće kompanije „Žene u agrobiznisu“.

Ostvarena premija u osiguranju useva i plodova na srpskom tržištu 2018. godine je iznosila nešto više od 18 miliona evra i za tri odsto je veća nego 2017, međutim, štete su u odnosu na 2017. godinu veće za 22,5 odsto i biće, takođe, oko 18 miliona evra, kažu u Dunavu, i dodaju da je samo u opštini Aranđelovac registrovano 4.710  poljoprivrednih gazdinstava, a osigurano je tek 9 do 12 odsto.

Jedna od pogodnosti je i ta što poljoprivrednici ne moraju odmah da plate ceo iznos premije, već samo pet odsto poreza na premiju, dok ostatak mogu isplatiti kad oberu i prodaju svoje proizvode.

Vlada Republike Srbije odobrava subvencionisanje osiguranja useva i plodova već duži niz godina za registrovana poljoprivredna gazadinstva.  Na ovom području subvencioniše se 40 odsto iznosa od ukupno plaćene premije osiguranja umanjene za iznos poreza.

Možda će vam ovo biti zanimljivo

DDOR: popust na putno osiguranje za putnike Turkiš Erlajnza

Putnicima koji koriste usluge turske nacionalne avio kompanije „Turkish Airlines“ i  koji svoj let započinju ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *