Sve o osiguranju

logo-png

Generali Osiguranje Srbija – prva Family Friendly finansijska organizacija u Srbiji

Generali Osiguranje Srbija je prva finansijska organizacija u Srbiji i regionu koja je dobila sertifikat Family Friendly Enterprise. Sertifikat se dodeljuje preduzećima koja svojim zaposlenima omogućavaju da lakše usklade obaveze u privatnom životu s obavezama na poslu. Sertifikat je primio predsednik Izvršnog odbora Generali Osiguranja Srbija Dragan Filipović.

Dragan Filipović, predsednik Izvršnog odbora i CEO Generali Osiguranja Srbija, tim povodom je rekao: „Ponosan sam na ovaj sertifikat, jer potvrđuje da su nam zaposleni na prvom mestu. U našoj kompaniji radi preko 1.500 ljudi. Njihovo zadovoljstvo je uslov za uspešno poslovanje kompanije i zbog toga želimo da im omogućimo da bez stresa uživaju u nekim od najznačajnijih događaja u životu. S obzirom na to da poslujemo u industriji u kojoj je tempo rada veoma dinamičan i intenzivan, važno nam je da naši ljudi mogu da usklade svoje privatne potrebe sa poslom. Napravili smo ozbiljnu razliku u uslovima rada, ne samo u odnosu na naše ranije poslovanje, već i u poređenju sa drugim kompanijama u Srbiji i regionu”.

Family Friendly Enterprise je postupak dodele sertifikata kompanijama za društveno odgovorno upravljanje sa fokusom na usklađivanju rada i privatnog života zaposlenih. Sertifikat dodeljuje TMS CEE d.o.o. prema sertifikacionoj šemi Ekvilib instituta.

Zahvaljujući pogodnostima koje nudi zaposlenima, Generali Osiguranje Srbija svrstalo se među prestižne poslodavce i postalo prva finansijska organizacija, od preko 90 u Srbiji, koja je dobila ovaj značajan sertifikat, koji potvrđuje porodično odgovorno poslovanje kompanije.

Generali Osiguranje Srbija već izvesno vreme svojim zaposlenima omogućava rad s fleksibilnim radnim vremenom, rad van kancelarije, poseban paket pogodnosti za osobe sa invaliditetom, savetovanje roditelja pri upisivanju dece u srednje škole, skraćeno radno vreme nakon porodiljskog odsustva uz isplatu pune zarade, dodatne dane godišnjeg odmora za samohrane roditelje, plaćanje školskog materijala za decu samohranih roditelja. Zaposleni imaju i zonu za predah uz društvene igre ili masažu i mogućnost opuštanja uz jogu.

Generali Osiguranje Srbija želi da nakon osnovnog dobije i puni FFE sertifikat. Pravo na sticanje punog sertifikata stiče se nakon tri godine uspešnog sprovođenja mera. Generalijev Family Friendly tim planira i uvođenje novih mera, kao što su novčane pozajmice za zaposlene, dodatni slobodni dani za novopečene tate, slobodni dani i skraćeno radno vreme za polazak dece u vrtić ili školu, prilagođavanje radnih uslova ličnoj situaciji zaposlenog, slobodni dani za učešće u volonterskim aktivnostima, pojačana komunikacija sa zaposlenima i dr.

Kompanije Generali Reosiguranje Srbija i Generali Društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima takođe su dobile sertifikat.

Publikacije
Scroll to Top