Generacija Z – tema na Kopaonik Biznis Forumu

Generacija Z odrasla je uz napredne tehnologije, internet i inovativne aplikacije bez kojih danas ne možemo da zamislimo bilo koji poslovni proces. Baš zbog toga, na ovogodišnjem, 30. Kopaonik biznis forumu, nekoliko panela biće posvećeno mladima i deci, čije su ideje i više nego potrebne kako bi svaki biznis bio u skladu sa vremenom u kom se razvija i odolevao izazovima na koje nailazi.

„U poslednjih nekoliko godina bar jedan od panela na Forumu je obavezno posvećen mladima i deci, a ove godine želimo posebno da istaknemo posvećenost generacije ’Z’ održivom razvoju. Ono što želimo da vidimo jeste u kojoj meri starije generacije razumeju mlade koji su rođeni posle 1996.godine, da li shvataju njihova zanimanja i da li su svesni njihovih potreba“, istakao je Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbije.

Već tokom prvog dana Kopaonik biznis foruma, jedan od panela biće „Generacija Z dolazi u vaše biznise: Da li ste spremni?“, na kom će okupljeni stručnjaci razgovarati o svojim dosadašnjim iskustvima u radu sa generacijom Z, kao i o njihovim stavovima, razmišljanju, ali i svemu onome šta poslodavci u radu mogu očekivati od mladih.

Pred kraj Foruma razgovaraće se i na temu „Šta je dobro za decu, dobro je i za posao“,  kroz koju će se još jednom potvrditi da su mladi, koji su potkovani digitalnim znanjem i veštinama, odličan izbor, ali i izvor ideja za sve biznise.

Kako generacija Z internet koristi od ranog detinjstva, veoma veliki deo njihove komunikacije i interakcije se odvija na društvenim mrežama što svakako doprinosi njihovom osećaju superiornosti i nezavisnosti, a imajući u vidu da je digitalizacija neminovna u bilo kom segmentu biznisa, baš oni su ti koji, zahvaljujući izraženom preduzetničkom duhu, mogu unaprediti bilo koji biznis.

Pored ekonomskih tema i tema koje su posvećene mladima, ovaj najveći i najznačajniji događaj u regionu svim učesnicima Foruma, ali i uvaženim gostima, predstaviće i teme kao što su digitalizacija, biotech revolucija, budućnost automobilske industrije…

Možda će vam ovo biti zanimljivo

Hemofarm ostvario rast prodaje od blizu 13 odsto

STADA Grupa nastavila je da beleži dvocifrenu prodaju i rast profita i tokom prve polovine ...