Merkur Osiguranje

Dunav osiguranje na Kancerološkoj nedelji: Polisa “Cancer protection” pokriva i indirektne troškove

Kompanija „Dunav osiguranje“ predstavila je u okviru Kancerološke nedelje održane u Beogradu dobrovoljno zdravstveno osiguranje „Cancer protection“, za podršku pacijentima kojima se prvi put postavi dijagnoza raka. Ova polisa, kako je rečeno, obezbeđuje i finansijsku i stručnu podršku, a dodatna pogodnost je što pokriva i indirektne troškove koji se javljaju ukoliko dođe do teških malignih oboljenja.

„To su troškovi koji mogu nastati indirektno zbog izostajanja s posla, zbog određenih porodičnih obaveza, bolovanja… a podaci pokazuju da u čak 50 odsto slučajeva građani imaju dodatne troškove u odnosu na ono što je pokriveno obaveznim paketom zdravstvenog osiguranja“, rekao je klinički farmakolog Janko Samardžić.

Stručna podrška odnosi se na mogućnost pribavljanja drugog lekarskog mišljenja. „Svi osiguranici imaju pravo da dobiju konsultativno mišljenje ustanova poput Harvard Medical School Teaching Hospitals ili London’s King’s College Hospital, referentnih ustanova koje mogu da potvrde, da opovrgnu dijagnozu ili čak da postave novu dijagnozu“, rekao je Samardžić, i dodao da je analiza slučajeva drugog lekarskog mišljenja u Mejo klinici pokazala da je kod 88 odsto pacijenata postavljena drugačija ili nova dijagnoza.

„Cancer protection“ prva je usluga te vrste u Srbiji, a individualna polisa osiguranja vremenski se odnosi na period od jedne do pet godina, uz mogućnost obnove. Osigurana suma može biti 500.000 dinara, jedan, tri ili pet miliona dinara, a polisa podrazumeva isplatu ugovorene sume ili jednog njenog dela ukoliko se osiguraniku u toku trajanja osiguranja postavi prva dijagnoza raka.

 

IN2

Možda će vam ovo biti zanimljivo

Završeno prvo nacionalno takmičenje “Osiguraj znanje 2019”

Ekipa Igraj sigurno sa Fakulteta organizacionih nauka pobednik je prvog nacionalnog takmičenja “Osiguraj znanje 2019”. Tim ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *