Sve o osiguranju

logo-png

Drugi srpski dani osiguranja

Više od 300 predstavnika industrije osiguranja okupilo se u Aranđelovcu na svečanom otvaranju skupa Drugi srpski dani osiguranja, koju organizuje Udruženje osguravača Srbije UOS.

Glavne teme prvog dana Srpskih dana osiguranja bile su katastrofalne štete u Srbiji i predstavljanje mogućih rešenja za njihovo upravljanje, kao i osiguranje poljoprivrede – izazovi i rešenja.

U Srbiji samo osam do deset odsto registrovanih poljoprivrednika ima osiguravajuću polisu, a prema rečima Duška Jovanovića, generalnog sekretara UOS, potrebno je da taj broj bude veći.

„Moramo da pomognemo svakom seljaku da ima osiguranu letinu, osigurane traktore i poljoprivredne mašine. Zato planiramo da u dogovoru sa lokalnim samoupravama omogućimo da poljoprivrednici dobijaju i besplatnu polisu osiguranja. Veliki uticaj na srpska gazdinstva imaju oluja, kiša i sneg, a poljoprivrednici treba da obezbede osiguranje da bi se izbegle katastrofalne štete koje stvaraju loši prirodni uslovi”, rekao je Duško Jovanović.

U Srbiji je u prethodnoj godini potpisano oko šest miliona ugovora o osiguranju, a premija po glavi stanovnika iznosila je 112 evra.

„Industrija osiguranja u zemlji ulaže značajna sredstva u razvoj društvene zajednice kroz sponzorstva i donacije i zapošljava više od 10.800 ljudi“, rekao je Mirko Petrović, predsednik UO Udruženja osiguravača Srbije.

Publikacije
Scroll to Top