AXA Grupa objavila godišnje rezultate: skok prihoda i visok profit

AXA Grupa, koja u Srbiji posluje preko AXA Osiguranja, u 2015. godini je dostigla ukupan prihod od 99 milijardi evra, što je za 7 odsto više nego godinu dana ranije. Neto dobit na kraju prošle godine iznosila je 5,6 milijardi evra. Zbog dobrih finansijskih pokazatelja poslovanja, Bord direktora AXA Grupe predložio je iznos dividende od 1,1 evro po akciji, što predstavlja rast od 14 odsto u poređenju sa prethodnom godinom. Ukupan vlasnički kapital dostigao je iznos od 68,5 milijardi evra.

Racio solventnosti dostigao je nivo od 205% što je za 4 procentna poena više nego prethodne godine.

Na kraju prošle godine AXA Grupa poslovala je u 59 zemalja sveta sa 161.000 zaposlenih i više od 103 miliona klijenata. Već sedam godina zaredom brend AXA Grupe je vodeći globalni brend u osiguranju, po izboru prestižne konsultantske kuće Interbrend. Od 2010. godine AXA Grupa posluje u Srbiji, a AXA Osiguranje je već tri godine zaredom najbrže rastuća osiguravajuća kuća na domaćem tržištu po prihodima.

Možda će vam ovo biti zanimljivo

Wiener Stadtische osiguranje: učionica na otvorenom za kragujevačke đake

U prisustvu đaka, nastavnika i volontera Wiener Städtische osiguranja u kragujevačkoj osnovnoj školi “Jovan Popović” ...