Sve o osiguranju

logo-png

Wiener Städtische osiguranje dobilo priznanje „Dobročinitelj”

Kompanija Wiener Städtische osiguranje je dobila priznanje „Dobročinitelj” za društveno odgovorne aktivnosti sprovedene tokom 2021, 2022. i 2023. godine, na svečanoj dodeli priznanja udruženja „Moja Srbija“. Inicirajući sopstvene programe ili u partnerstvu sa organizacijama i zajednicom, kompanija je sprovodila uspešne humanitarne, ekološke i edukativne akcije, a značajan doprinos dala je u oblasti kulture i umetnosti.

Osim finansijske podrške u realizaciji brojnih projekata, kao posebno značajan ocenjen je program  korporativnog volontiranja „Lanac dobrote“, koji od 2011. godine sprovode zaposleni Wiener Städtische osiguranja, posvećujući jedan dan u godini volonterskim akcijama. Humanitarne i druge akcije koje Wiener volonteri pokreću posvećene su socijalno osetljivim grupama ali i najširoj zajednici jer doprinose podizanju svesti o važnim temama kao što su socijalna inkluzija, zaštita životne sredine i održivi rast.

„Posvećenost zajednici u kojoj poslujemo jedna je od ključnih vrednosti naše kompanije. Posebno smo ponosni što je naša podrška značajnim humanitarnim i drugim projektima praćena i ličnim angažovanjem zaposlenih kroz projekat korporativnog volontiranja “Lanac dobrote“. Ovaj program godinama nas podstiče da podižemo nivo korporativnog i ličnog aktivizma oko značajnih društvenih tema i pomažemo pojedincima i grupama iz našeg neposrednog okruženja. Svaki zaposleni je učinio dobro delo u svojoj lokalnoj zajednici za poslednjih 13 godina koliko program postoji, a samo u poslednje tri godine je 1.400 volontera sprovelo više od 70 akcija“, rekla je Svetlana Smiljanić, članica Izvršnog odbora Wiener Städtische osiguranja, prilikom dodele priznanja.

Cilj dodele priznanja “Dobročinitelj” je prepoznavanje organizacija u Srbiji koje ulažu u razvoj zajednice u kojoj žive i rade, čuvaju životnu sredinu, ali i pomažu građanima kojima je pomoć neophodna.

Publikacije
Scroll to Top