VIG investira u tehnološke startape

Austrijska Vienna Insurance Grupa stekla je udeo u fondu koji finansira startape koji se bave razvojem naučnih i tehnoloških inovacija na osnovu akademskih istraživanja IST Cube (EuVECA) GmbH & Co KG (IST CUBE), saopštili su iz ove grupacije.

Glavnim investitorima u ovom Venture Capital fondu – Evropskom Investicionom Fondu (EIF), i Austrijskoj razvojnoj banci i Austria Wirtschaftsservice, sada se pridružila i ova osiguravajuća grupacija. IST Cube sarađuje sa međunarodno cenjenim Institutom za nauku i tehnologiju IST Austrija u smislu korišćenja kapaciteta i kontakata sa univerzitetima u Beču, Gracu, Lincu, ka oi sa bečkim Biocentrom.

Ovaj fond dosad je uložio u šest projekata iz oblasti medicine, informatike i biohemije, a tokom desetogodišnjeg ciklusa svog postojanja planira da podrži oko 40 projekata od kojih svako dobija po 1-2 miliona evra.

Prema rečima generalne direktorke VIG Elizabet Štedler, osim komercijalnih motiva, kroz ovo investiranje namera je i da se postigne informaciona prednost kroz inovacije u oblastima važnim za osiguranje. “Kroz saradnju sa IST Austrija – jednim od najboljih svetskih naučnih instituta koji se bavi istraživanjima u oblasti matematičkih, fizičkih, računarskih nauka – ovu investiciju vidimo kao konkurentsku prednost i kao trajni doprinos Austriji kao atraktivnom mestu za brzorastuću tehnološku scenu”, rekla je Štedler.

Možda će vam ovo biti zanimljivo

Đenerali grupa ostvarila rekordne rezultate

Đenerali grupa ostvarila je najbolji operativni rezultat u istoriji – rast od 5,9 milijardi evra ...