Sve o osiguranju

logo-png

Raskinut ugovor između AoN i Willis Towers Watson

Dva globalna giganta u posredovanju u osiguranju, AoN i Willis Towers Watson, koji su u martu 2020. najavili spajanje, objavili su da će prekinuti ugovor vredan 30 milijardi dolara koji bi stvorio najvećeg posrednika u osiguranju na svetu.

Ovo je objavljeno 16 meseci posle početka spajanja, i posle niza prepreka od strane regulatora: iako je nedavno dobijeno odobrenje od Evropske komisije, ovoj mega-akciji usprotivilo se ministarstvo pravde SAD, rekavši da bi to moglo da eliminiše konkurenciju, podigne cene i uspori inovacije na tržištu.

Bela kuća je sa odobravanjem prokomentarisala prekid ove saradnje, i izjavila da bi ova transakcija dovela do podizanja cena osiguranja, a posredno i cena bankarskih i zdravstvenih usluga, automobila i prevoznih sredstava. To je, kako je rečeno, u skladu sa jačim sprovođenjem zakona o zaštiti konkurencije.

Kompanija AoN će , prema pisanju medija, platiti WTW-u milijardu dolara zbog prekida ove transakcije. Odmah po objavljivanju ove vesti, akcije AoN-a su porasle za 2,8%. Inače, obe ove kompanija imaju sedišta u Londonu i u Irskoj.

 

Publikacije
Scroll to Top