Sve o osiguranju

logo-png

Hemofarm ostvario rast prodaje od blizu 13 odsto

STADA Grupa nastavila je da beleži dvocifrenu prodaju i rast profita i tokom prve polovine 2023. Najbolji polugodišnji rezultati ikada ostvareni su odličnim performansama u tri STADINA strateška poslovna segmenta: zdravstveni proizvodi široke potrošnje, generički proizvodi i specijaliteti. Svi regioni su doprineli razvoju prodaje i profita.

Prodaja Grupe je porasla za 16% na 2,1 milijardu evra, dok je zarada (EBITDA) poboljšana za 30% na 509 miliona evra u prvih šest meseci 2023, a kompanija je skoro udvostručila profit u poslednjih pet godina.

Na dobrom smo putu da ove godine premašimo prodaju od preko 4 milijarde evra i 1 milijardu evra EBITDA-e“, rekao je generalni direktor STADA grupe Peter Goldschmidt i dodao: „Naš rejting u održivom poslovanju potvrđuje da smo među prvih 15% farmaceutskih kompanija prema nezavisnim procenama“.

Doprinos rastu STADA grupe u prvih šest meseci 2023. godine ostvario je i Hemofarm, koji je jedan od ključnih proizvodnih centara, sa pogonima u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Hemofarm grupa je ostvarila rast prodaje od 12,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine“, rekao je Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarm grupe.

STADA će u septembru predstaviti rezultate Zdravstvenog izveštaja za 2023 – devetog po redu istraživanja, sa više od  32.000 učesnika iz 16 zemalja. Istraživanje će pružiti vredne uvide u fizičko i mentalno zdravlje, te dobro stanje populacije. STADA je usko usklađena sa Ciljem 3 održivog razvoja Ujedinjenih nacija o dobrom zdravlju i blagostanju, istovremeno ispunjavajući našu svrhu da brinemo o zdravlju ljudi kao pouzdan partner.

 

Publikacije
Scroll to Top