Sve o osiguranju

logo-png

Erste Banka jedna od tri rodno najsenzitivnije kompanije u Srbiji

U okviru manifestacije „Cvet uspeha za ženu zmaja 2022“, koju već godinama unazad organizuje Udruženje poslovnih žena Srbije, Erste Banka je proglašena za drugu rodno najsenzitivniju kompaniju u Srbiji.

Ova nagrada dodeljuje se srednjim i velikim kompanijama koje u svom poslovanju primenjuju strategiju društveno odgovornog poslovanja, rukovode se principima Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena, primenjuju principe rodne ravnopravnosti i pružaju najbolji model uključivanja žena u lance snabdevanja.

U Erste Banci Srbija preko 70 procenata zaposlenih čine upravo žene, a od ove godine procenat žena na rukovodećim pozicijama premašio je 50 odsto. Banka je prošle godine pokrenula kampanju pod sloganom: „Našoj zemlji su potrebne žene koje veruju u sebe. I banka koja veruje u njih”, kojom je želela da ohrabri devojčice, devojke i žene da stanu iza svojih ideja i da počnu da žive svoje snove. Naslonivši se na ovu kampanju, organizovan je serijal besplatnih edukativnih radionica za preduzetnice i one koje razmišljaju da to postanu. Banka je kao strateški partner podržala programsku celinu Heroine, u okviru programa „Novi Sad evropska prestonica kulture“, koji je upravo bio posvećen ženskom stvaralaštvu, postignućima i uspesima.

Nagradu je na svečanosti u Operi i teatru Madlenianum, u ime Banke, primila Jasna Uzelac Braunović, direktorka Direkcije komunikacija. „Ova nagrada nam mnogo znači, jer potvrđuje da sve ono što radimo kako bismo dali svoj doprinos temi rodne ravnopravnosti daje dobre rezultate“, izjavila je ona tim povodom i zahvalila se Udruženju poslovnih žena što organizuje ovaj izbor. „Javnim predstavljanjem postignuća, primera dobre prakse i rezultata imamo priliku da učimo jedni od drugih, razmenjujemo iskustva i razvijamo ideje kojima zajednički možemo da doprinesemo napretku našeg društva“, dodala je.

Erste Grupa je četvrtu godinu zaredom izabrana u Blumbergov Indeks rodne ravnopravnosti (GEI) kao jedna od 418 kompanija iz 45 zemalja širom sveta. Ona je u ovogodišnji Indeks uključena zato što je ocenjena na nivou ili iznad globalnog limita koji je definisao Blumberg, a koji je odraz ukupnog učinka u pet oblasti koje pokriva okvir.

Publikacije
Scroll to Top