Sve o osiguranju

logo-png

Erste Bank a.d. Novi Sad: Nastavak pozitivnih trendova poslovanja iz prethodnih kvartala

Erste Bank a.d. Novi Sad i zaključno sa krajem trećeg kvartala nastavlja pozitivne trendove poslovanja iz prethodnih kvartala. Krediti stanovništvu i mikro klijentima nastavili su da rastu i to za 5,5% u odnosu na kraj 2021. godine i iznose 110,92 milijarde dinara; depoziti stanovništva i mikro klijenata su uvećani za 1,2% i iznose 124,30 milijardi dinara. Krediti pravnim licima su porasli za 7,8% u odnosu na kraj 2021. godine i iznose 110,23 milijarde dinara; depoziti pravnih lica su zabeležili rast od 11,3% i iznose 93,15 milijardi dinara. Operativni rezultat Banke beleži rast od 12,4% u odnosu na isti period prošle godine i iznosi 3,47 milijardi dinara na kraju trećeg kvartala. Bilansna suma je uvećana za 7,7%, sa 320 milijardi dinara na kraju 2021. godine na 344 milijarde dinara, a NPL (koeficijent problematičnih kredita) na kraju trećeg kvartala 2022. godine iznosi 2,5%, kaže se u saopštenju ove banke.

„Na kraju trećeg kvartala beležimo nastavak pozitivnih trendova poslovanja u svim segmentima, bez obzira na sve izazove sa kojima se suočava čitav svet. Primetan je značajan rast kredita i dvocifren rast depozita pravnih lica. Prema podacima Banking Market Monitor Q1-Q3 2022, istraživanja koje je sprovela agencija za istraživanje tržišta IMAS iz Austrije. za prva tri kvartala smo trenutno na prvom mestu na tržištu prema korisničkom iskustvu klijenata fizičkih lica“, rekla je Jasna Terzić, predsednica Izvršnog odbora Erste Banke a.d. Novi Sad.

„Opšte okruženje u narednoj godini biće puno izazova, kako u našem regionu tako i u celom svetu. Ipak, naša tržišta pokazuju znake koji obećavaju da će ona zabeležiti bolje rezultate od Zapadne Evrope na bazi visokih stopa zaposlenosti i dobrih javnih finansija,“ objasnio je Vili Černko, generalni direktor Erste Grupe. „Inflacija će i dalje biti glavni izazov za naše klijente u sektoru privrede i stanovništva, a mi možemo i spremni smo da podržimo privrede i ljude u našem regionu da prebrode ova vremena puna izazova“.

Publikacije
Scroll to Top