Sve o osiguranju

logo-png

Dva rada iz Wiener Art kolekcije na izložbi „Sve jedno drugo pojede“, u Savremenoj galeriji Subotica od 6. novembra do 12. decembra

Dva rada iz kolekcije Wiener Art – kolekcije savremene umetnosti Wiener Stadtishce osiguranja – „Sve jedno drugo pojede“ i „Rembrantovo raskršće“ iz 2018. godine, biće predstavljena na samostalnoj izložbi „Sve jedno drugo pojede“, umetnika Nikole Džafa u Savremenoj galeriji Subotica od 6. novembra do 12. decembra.

Nikola Džafo (1950, Novi Sad), diplomirani slikar, predstaviće se na samostalnoj izložbi “Sve jedno drugo pojede” slikama, dnevnicima sa vizuelnom ädokumentacijom i video materijalima. Više od dve decenije umetnik je  posvetio društveno angažovanim akcijama kao i pokretanju umetničkih kolektiva i inicijativa kao što su Art klinika i Šok zadruga u Novom Sadu. U odnosu na ovaj angažovani kulturni rad izložba “Sve jedno drugo pojede” je svojevrsna stanka i rekapitulacija njegovog umetničkog opusa koji sadrži kritičke osvrte na društveno-političke okolnosti u kojima savremeni umetnici deluju.

Publikacije
Scroll to Top