Sve o osiguranju

logo-png

Duško Jovanović, UOS: I pored pandemije, osiguravači u Srbiji su sigurni partneri

„Tradicionalni Srpski dani osiguranja biće održani kao onlajn konferencija, u četvrtak 26. novembra, a kriza izazvana korona virusom biće glavna tema skupa o kojoj će govoriti osiguravači, reosiguravači, bankari, predstavnici zdravstvenih I drugih državnih institucija. Odgovorićemo na pitanja kako korona utiče na osiguranje u svetu, da li su i koliko domaći osiguravači siguran partner u uslovima velikih kriza, da li treba menjati zakone, koja je nova uloga Zaštitnika građana, kako razvijati bespapirno poslovanje, koje su prednosti, a koje mane rada od kuće.

Osiguranje kao naš saveznik moraće da pretrpi određene promene.  Očekuju se, primera radi, nove vrste osiguranja skrojene prema specifičnim potrebama određenih grupa klijenata. U svetu je već počelo menjanje polisa zdravstvenog osiguranja na radu, s obzirom na to da milioni ljudi radi od kuće i da se neće u dogledno vreme vratiti u kancelarije. U takvim uslovima, postojeće polise osiguranja za slučaj povrede moraju da se menjaju. Da ne pominjem sve veći značaj dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, jer se državne zdravstvene ustanove uglavnom brinu o obolelima od korone.

Ono što raduje jeste činjenica da osiguranje u Srbiji nije doživelo kolaps kao neka druga tržišta ili kao neke druge privredne grane u Srbiji. Očekuje se, međutim, da konačno shvatimo da ne može uvek I po svaku cenu da se čeka da država uradi nešto za nas. Mnoge je probleme ova pandemija stvorila I biće potrebne godine da se ti problemi reše. Nije isključeno da nas do tada zadesi neka nova epidemija. To znači da je vreme da malo više povedemo računa o sebi, o najbližima, o svojoj imovini I da ih zaštitimo“, rekao je Duško Jovanović, generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije.

Publikacije
Scroll to Top