Sve o osiguranju

logo-png

Dragan Filipović, Generali osiguranje

dragan_filipovic_naslovGeneralni direktor i član Izvršnog komiteta

Rođen je 19. novembra 1968. godine u Beogradu. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Karijeru je započeo 1994. godine u kompaniji Delta Holding, gde je na rukovodećim pozicijama vodio više profitnih centara – Delta DMD (veleprodaja i distribucija), Delta Automoto (zastupništvo i prodaja automobila), Delta Hemija (hemijska industrija).

Od 2002. do 2010. godine bio je generalni direktor kompanije Delta Maxi, maloprodajnog lanca Delta Holdinga. U tom periodu Delta Maxi ubrzano raste, postaje najpre nacionalni, zatim i regionalni lider u maloprodaji i sa tržišta Srbije širi se na tržišta Bugarske, Albanije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine.

Marta 2011. godine postao je član Izvršnog odbora i zamenik generalnog direktora Generali Osiguranja Srbija, kao i direktor prodajne sile neživotnog osiguranja i razvoja proizvoda. Istovremeno je imenovan za potpredsednika Delta Holdinga i odgovoran je za pregovore o strateškim partnerstvima kompanije u njenim osnovnim delatnostima. Od 2012. član je Izvršnog komiteta Generali Osiguranja Srbija sa istim nadležnostima. Član je Odbora direktora i Izvršni direktor Društva za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom Generali.

Dobitnik je više značajnih priznanja kao što su priznanje za menadžera godine za poslovnost i kreativnost za 2003. godinu Kluba poslovnih novinara Beograda i Međunarodnog priznanja za kvalitet (Ženeva, 2008). Oženjen je, otac dve kćerke.

Publikacije
Scroll to Top