Dragan Filipović, Generali osiguranje

dragan_filipovic_naslovGeneralni direktor i član Izvršnog komiteta

Rođen je 19. novembra 1968. godine u Beogradu. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Karijeru je započeo 1994. godine u kompaniji Delta Holding, gde je na rukovodećim pozicijama vodio više profitnih centara – Delta DMD (veleprodaja i distribucija), Delta Automoto (zastupništvo i prodaja automobila), Delta Hemija (hemijska industrija).

Od 2002. do 2010. godine bio je generalni direktor kompanije Delta Maxi, maloprodajnog lanca Delta Holdinga. U tom periodu Delta Maxi ubrzano raste, postaje najpre nacionalni, zatim i regionalni lider u maloprodaji i sa tržišta Srbije širi se na tržišta Bugarske, Albanije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine.

Marta 2011. godine postao je član Izvršnog odbora i zamenik generalnog direktora Generali Osiguranja Srbija, kao i direktor prodajne sile neživotnog osiguranja i razvoja proizvoda. Istovremeno je imenovan za potpredsednika Delta Holdinga i odgovoran je za pregovore o strateškim partnerstvima kompanije u njenim osnovnim delatnostima. Od 2012. član je Izvršnog komiteta Generali Osiguranja Srbija sa istim nadležnostima. Član je Odbora direktora i Izvršni direktor Društva za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom Generali.

Dobitnik je više značajnih priznanja kao što su priznanje za menadžera godine za poslovnost i kreativnost za 2003. godinu Kluba poslovnih novinara Beograda i Međunarodnog priznanja za kvalitet (Ženeva, 2008). Oženjen je, otac dve kćerke.

Možda će vam ovo biti zanimljivo

Bojan Mijailović, Sava osiguranje

Bojan Mijailović, predsednik Izvršnog odbora  Sava osiguranja a.d.o. Beograd Bojan Mijailović, od 1. januara 2021. ...