Sve o osiguranju

logo-png

Đorđo Markeđani, DDOR Novi Sad

Đorđo Markeđani je rođen 27. maja 1965. godine u Milanu. Zvanje magistra ekonomije stekao je na univerzitetu Bocconi u Milanu. Tokom 1998. godine studirao je na Wirtschaftsuniversitaet u Beču.

Profesionalnu karijeru je otpočeo 1989. godine u Swiss Re Germany, Minhen, gde je bio odgovoran za poslovanje u Italiji. Godine 1992. pridružio se bostonskoj firmi za strateški konsalting Bain & Company, gde je iz poslovnica u Milanu i Minhenu radio u više oblasti i postao partner firme zadužen prvenstveno za osiguranje, ali i za klijente iz segmenata automobilske industrije, medija i privatnih investicionih fondova. Njegove konsultantske aktivnosti obuhvatale su strateška i operativna pitanja u pogledu strategije rasta, integracije poslovanja nakon spajanja i restrukturiranja kompanija uglavnom u Evropi.

Od 2007-2010. godine radi za konsultantsku kuću Oliver Wyman (deo Marsh & McLennan grupe), kao direktor, član European Insurance grupe i rukovodilac dela grupe za italijansko osiguranje, odgovoran za poslove sa industrijom osiguranja. Bio je angažovan na pružanju konsultantskih usluga velikim osiguravajućim grupama širom Italije i Evrope u domenu strateškog odlučivanja i unapređenja poslovanja.

U periodu od 2011-2012. godine zaposlen je u Fondiaria-Sai (sada UnipolSai ) kao rukovodilac odeljenja za distribuciju, osiguranje fizičkih lica i osiguranje vozila, nadležan za 3.500 agencija za zastupanje u osiguranju i 11.000 profesionalnih prodavaca osiguranja i odgovoran za utvrđivanje cena, razvoj proizvoda i sprovođenje osiguranja vozila, fizičkih lica i malih preduzeća. U tom svojstvu upravljao je najvećim portfeljem osiguranja vozila u Italiji sa 8 miliona polisa osiguranja.

Od 2012-2014. godine bio je jedan od rukovodilaca osiguravajuće kompanije UnipolSai, nastale spajanjem kompanija Unipol i Fondiaria-Sai, lidera na italijanskom tržištu neživotnih osiguranja, obavljajući dužnost generalnog direktora Liguria Assicurazioni (imovinsko osiguranje i osiguranje od nezgode) i Liguria Vita (životno osiguranje), gde je započeo i okončao proces restrukturiranja tih dveju kompanija, i povratio njihovu profitabilnost.

U decembru 2014. godine, imenovan je za generalnog direktora, a u junu 2016. godine za predsednika Izvršnog odbora osiguravajućeg društva DDOR Novi Sad, koje posluje u sastavu Unipol grupe.

Od maja 2016. godine predsednik je Italijansko-srpske privredne komore u Srbiji.

Član Predsedništva Saveza Ekonomista Srbije, član Upravnog odbora Confindustria Srbija.

Govori italijanski, kao maternji jezik, tečno govori i piše nemački i engleski, ima osnovna znanja srpskog, francuskog i španskog jezika.

Publikacije
Scroll to Top