Sve o osiguranju

logo-png

DDOR osiguranje na 18. Šumadijskom sajmu poljoprivrede

DDOR osiguranje učestvuje na ovogodišnjem 18. Šumadijskom sajmu poljoprivrede. Nastavljajući da predstavlja svoju platformu DDOR TERRA pomoću koje poljoprivrednici – osiguranici DDOR-a mogu da prijave štetu sa svoje njive ili voćnjaka, predstavnici kompanije će svim posetiocima pružiti neophodne informacije o tome kako da na najbolji način zaštite svoju proizvodnju.

Mi se porodično bavimo poljoprivredom i to nam je jedini izvor prihoda. Imamo oko 30 ha voća –  višnje, nektarine, breskve, šljive, kajsije, jabuke. Pored voća, radimo i petnaestak hektara žitarica.  Imamo i registrovanu hladnjaču za otkup voća  „Maksimović voće“, kao i sušaru, a voće  plasiramo najviše na Nemačko tržište. Živimo u selu Čumić gde često bude grada i drugih elementarnih nepogoda i dešavalo  se da, godinama nema grada, ali i da nam grad u jednom danu uništi sve useve. Prošle godine se desilo da je dan-dva pred berbu šljive, početkom avgusta, pao grad koji je šljivama naneo totalnu štetu. Mi smo uvek osiguravali naše voćnjake i useve jer je to vid sigurnosti. Ministarstvo poljoprivrede za region Šumadije daje regres od 70% za osiguranje, Grad Kragujevac daje povraćaj za osiguranje 30% od visine premije. Nas osiguranje ne košta ništa  osim poreza i zašto se onda ne bismo osigurali i zaštitila svoju proizvodnju,“ rekao je Zoran Maksimović jedan od najvećih voćara u Šumadiji koji je klijent DDOR-a.

DDOR osiguranje je na teritoriji čitave Srbije u prethodnih 10 godina isplatilo više od 5 milijardi dinara na ime štete u poljoprivredi i time pomoglo nebrojenim pojedincima, gazdinstvima i kompanijama da sačuvaju svoju proizvodnju naročito u svetlu sve češćih negativnih uticaja klimatskih promena.

DDOR osiguranje je u saradnji sa BioSens institutom razvilo posebnu mobilnu aplikaciju DDOR TERRA. Ova platforma poljoprivrednim proizvođačima omogućava prijavu štete odmah po nastanku neželjenog događaja i to sa njihove njive ili iz voćnjaka. Pomoću ove aplikacije, postupak procene šteta je brži, jednostavniji i efikasniji, a proizvođači  brže mogu da nastave da rade i ona je besplatna za sve osiguranike DDOR-a, sa polisama koje pokrivaju njihove useve i plodove i dostupna je za preuzimanje na Google Play prodavnici.

Publikacije
Scroll to Top