Sve o osiguranju

logo-png

Da li pijete dijamante?

Osiguravači u svetu su već duže vreme fokusirani na osiguranje skupocenih proizvoda namenjenih specifičnim ljubiteljima. Primera radi, posebna pažnja poklanja se kolekcionarima pića, a u poslednje vreme kolekcionarima viskija kojih je u svetu oko hiljadu. Najskuplje piće na svetu je Billionaire vodka, ručno proizvedena i proizvodi se na zahtev, koja košta 3,7 miliona dolara po boci. Sledeće piće po ceni je 3,5 miliona dolara i to je Tequila Ley, koja u svakoj flaši ima 6400 dijamanata. Treće milionski vredno piće je konjak star 100 godina, sipan u flašu obloženu 24-karatnim zlatom smeštenu u platinasto kućište obloženo dijamantima.

Svetski osiguravači kažu da je primetan i rast osiguranja satova od oko 20 odsto godišnje, i starinskih automobila (15 odsto). Cene ovih skupocenih proizvoda nisu „fiksne“ jer se bar po jednom godišnje organizuju aukcije na kojima početne cifre dostižu vrtoglave iznose.

Najskuplji mobilni telefon na svetu dolazi iz poznate firme za brendiranje moćnih proizvoda različitim plemenitim materijalima. Švajcarska kompanija Goldvish Geneva ( http://www.goldvish.com/ ) napravila je mobilni koji košta punih 1.000.000 evra. Zove se Le Million i ušao je u Ginisovu knjigu rekorda kao najskuplji telefon ikada napravljen i prodat.

Publikacije
Scroll to Top