Sve o osiguranju

logo-png

Dunav osiguranje i Agropres: edukativne radionice za poljoprivrednike

Kompanija „Dunav osiguranje“, u saradnji s udruženjem novinara za poljoprivredu „Agropres“, organizovala je na 84. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu tematsku radionicu „Uloga zadruga u razvoju poljoprivredne proizvodnje Srbije“. U radu radionice učestvovali su Brаnislаv Nеdimоvić, ministаr pоlјоprivrеdе i zаštitе živоtnе srеdinе, Мilаn Krkоbаbić, ministаr bеz portfеlја zаdužеn zа rеgiоnаlni rаzvој i rаd јаvnih prеduzеćа, Nikоlа Мihаilоvić, prеdsеdnik zаdružnоg sаvеzа Srbiје, i Rаdislаv Јоvаnоv, prеdsеdnik zаdružnоg sаvеzа Vојvоdinе, kao i Goran Mačkić, direktor Direkcije za prodaju neživotnih osiguranja u „Dunav osiguranju“.
„Ako znamo da biljna proizvodnja u Srbiji iznosi tri i po milijarde dinara na godišnjem nivou, onda se vidi koliko je osiguranje te proizvodnje značajno“, rekao je Mačkić, i dodao da udruživanjem individualnih poljoprivrednih dobara proizvođači sami stvaraju bolje uslove za rad i bolje uslove iz osiguranja, kao i za nabavku repromaterijala potrebnog za poljoprivrednu proizvodnju.
„Samostalnim nastupima poljoprivrednici postaju samo proizvođači jeftine sirovine i žrtve raznih mešetara kada je u pitanju cena, ali udruživanjem u zadruge oni dobijaju mnogo bolje uslove za prodaju, i to udruživanje ministarstvo će maksimalno podržati“, rekao je Branislav Nedimović.
Jedna od najvažnijih vesti za srpske poljoprivrednike jeste da je i kabinet ministra bez portfelja zaduženog za lokalni ekonomski razvoj raspisao konkurs za dodelu bespovratnih sredstava, i to do 50.000 evra, za osnivanje novih zadruga, kao i stotinu hiljada evra za investicije u postojeće zadruge u 2017. godine, rekao je Milan Krkobabić, i dodao da je reč o ukupnim sredstvima od oko 20 miliona evra.
Prema poslednjim podacima, u Srbiji ima 1.238 aktivnih zadruga koje su u 2015. godini prihodovale šezdeset osam milijardi dinara.
dunav sajam

Publikacije
Scroll to Top