Sve o osiguranju

logo-png

UNIQA osiguranje već devetu godinu osigurava Beogradski maraton

Danas je u Starom dvoru održana tehnička konferencija u susret jubilarnom 35. Beogradskom maratonu koji će se održati u nedelju 15. maja 2022. godine, sa početkom u 8 časova, pod sloganom ”Prijateljstvo na duge staze”.

Sve takmičare i učesnike, devetu godinu zaredom, osigurava UNIQA osiguranje. Sonja Marić, direktorka brenda i komunikacija UNIQA osiguranja, tom prilikom je izjavila: “ Ponosni smo što ćemo i u 35. jubilarnom izdanju Beogradskog maratona biti deo najmasovnijeg trkačkog pokreta u Srbiji i ovog, u svetskim okvirima, prestižnog sportskog događaja. Kao zvanično osiguranje Beogradskog maratona, brinućemo se o sigurnosti svih učesnika. I ovog puta smo se potrudili da kroz naše muzičke stanice obezbedimo pravi ritam za trkače.  Već po tradiciji, podršku trkačima davaće trubači i bubnjari i to na četiri lokacije u gradu: na Brankovom mostu, kod „Londona“, na Terazijama, dok u Pionirskom parku latino podrška stiže uz poznati bend Salsa y Punto. Ujedno to će biti i odlična zabava za učesnike Trke zadovoljstva, ali i za sve posetioce. Veliki uspeh je i smo učešće na maratonu, a bolje od pobede je da zajedno stignemo do cilja.“

Ispred Grada Beograda, koji je već 35. godina glavni partner Beogradskog maratona, obratio se Darko Glavaš, sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima. Tom prilikom izjavio je:“ Kompletna ekipa svih komunalnih preduzeća je već mesec dana na terenu. Stotine hiljada kvadrata saobraćajnica je osveženo, parkovi i fontane su dodatno očišćeni kako bi se grad Beograd predstavio u najlepšem svetlu. Izmene režima saobraćaja počinju već u subotu, kada počinje postavljanje infrastrukture neophodne za organizaciju ovako zahtevnog događaja. Parking servis će od subote uklanjati vozila koja budu parkirana na trasi maratona. Apelujemo na sugrađane da imaju razumevanja, jer se grad prilagođava maratonu kao prazniku trčanja i sporta. Organizator je ispunio sve uslove i ima sve neophodne dozvole za organizaciju 35. Beogradskog maratona“.

Direktor beogradskog maratona Darko Habuš, tom prilikom je rekao: “Raduje nas što je pred nama godina u kojoj ćemo jubilarni 35. Beogradski maraton, kao događaj od posebnog značaja za grad Beograd, moći da organizujemo u punom obimu, sa velikim brojem trkača i u prepoznatljivoj maratonskoj atmosferi. Ove godine je vladalo veliko interesovanje za učešće na Beogradskom maratonu. Svih 6500 kotizacija za maratonsku i polumaratonsku trku su popunjene pre zatvaranja prijava. Posle dve godine, na ulice se vraća „Aqua viva Trka zadovoljstva“ koja okuplja najveći broj učesnika. Očekuje nas veoma dobra i brza elitna trka, jer nam u goste dolazi 7 trkača iz Etiopije sa ličnim rekordima koji su na granici obaranja rekorda staze maratona. Sada, više nego ikada nam je potrebna ozbiljnost i profesionalnost u svim segmentima organizacije kako bi tog dana pokazali da smo atletska prestonica sveta. Apsolutno sam siguran da nas u nedelju očekuje još veličanstveno izdanje najveće sportske i trkačke manifestacije u Srbiji“.

Pukovnik Slobodan Jocić ispred Uprave saobraćajne policije, rekao je: “Sve izmene u saobraćaju će se vršiti dinamikom samog maratona. Shodno bezbednosnim rizicima koju sa sobom nosi organizacija događaja sa ovolikim brojem učesnika izvršićemo proveru kompletnog terena, kako bi sve proteklo bezbedno. Ministarstvo unutrašnjih poslova je spremno za zadatak koji je pred nama, a Beograđani i gosti Beograda mogu da se osećaju bezbedno“.

Zavod za urgentnu medicinu će pokriti kompletnu trasu maraton i polumaratona. „Punktovi su na 13 tačaka u gradu od čega je 10 lekarskih ekipa i tri ekipe su zadužene za transport“, rekao je Vladimir Vešković iz Zavod za urgentnu medicinu.

Predstavnik Sekretarijata za javni prevoz, Miloš Damnjanović izjavio je: “U toku održavanja Beogradskog maratona dolazi do najveće izmene u trasama javnog prevoza. Čak 85 linija javnog prevoza funkcionisaće u izmenjenom režimu već od subote uveče. Terazije će biti najduže zatvorene u skladu sa pozicijom na kojoj se nalazi cilj maratona i to do nedelje u 17 časova. Naši sugrađani sve informacije mogu da pronađu na sajtu www.bgprevoz.rs“.

Nedeljko Todorović meteorolog tom prilikom je izjavio:“ Iako je dosta nezahvalno prognozirati vremenske prilike pet dana pre događaja, u nedelju očekujemo visoke temperature i pretežno sunčan dan. U periodu od 8-10 časova, u kom će najbrži polumaratonci i maratonci završiti trku očekuje nas između 18-24 stepena. Upozoravam sporije trkače koji će pristizati i nakon podneva, da unose dovoljno tečnosti i određenim delovima staze da prohodaju kako bi bezbedno stigli na cilj“.

Vera Madžgalj iz Bel hospis organizacije se zahvalila Beogradskom maratonu na humanosti i pomoći velikom broju organizacija i dodala: “Preko 500 trkača čini tim Bel hospis-a. Uz pomoć sponzora ove godine smo prikupili 37.000 eura koje će nam omogućiti palijativno zbrinjavanje obolelih od najtežih bolesti“.

Nemanja Radović ispred Sportskog savez osoba sa invaliditetom je rekao da:“ Ovde sam ispred organizacije koja predstavlja 10% naše populacije. U trci zadovoljstva će učestvovati i do 300 osoba sa invaliditetom, dok će trasu polumaratona nadamo se uspešno završiti njih 15-ak. Pozivam sve da dođu do našeg štanda i da sa našim članovima podele ljubav“, zaključio je Nemanja Radović.

Publikacije
Scroll to Top