Merkur Osiguranje

Triglav u Srbiji: rast premije od 17% u prvom kvartalu

Triglav osiguranje Srbija je u prvom kvartalu 2016. godine, u poređenju sa istim periodom lane, zabeležilo rast fakturisane bruto premije u evrima od 17 odsto. Segment neživotnih osiguranja zabeležio je rast u evrima od 17 odsto, dok je u prva tri meseca porast u delu životnih osiguranja u evrima veći za 33 odsto u odnosu na prvi kvartal 2015. godine.

Društvo je postiglo visoki rast i u segmentu zdravstvenog osiguranja. Zapaženo povećanje premije zabeleženo je i u delu automobilskog osiguranja (ukupna premija se povećala za 18,1 odsto) kao i drugih osiguranja bez automoblskog (rast premije u visini 15,3 odsto).

Prodajni rezultati odrazili su se i na tržišni udeo, koji je porastao za polovinu procentnog poena na 4,2 odsto (podatak za period januar-septembar/2015). U prilog činjenici da je poslovanje u prvom kvartalu ove godine bilo uspešno, govori i kombinovani racio u visini 97,8%.

Zahtevne prilike na tržištima osiguranja i prvenstveno istorijsko niski nivo kamatnih stopa na finansijskim tržištima utivali su, baš kao što su to i očekivali u Triglav grupi, na poslovanje vodeće osiguravajuće i finansijske grupe u Sloveniji i u regionu Adria u prvom tromesečju 2016. godine. Triglav grupa je na slovenačkom tržištu fakturisala 84,2 odsto konsolidovane bruto premije, što je za pola procenta više nego u istom periodu lane.

Na tržištima van Slovenije sva kćerinska osiguravajuća društva su, osim u Banja Luci, ostvarila rast premija. U skladu sa strateškim usmerenjima i planom za ovu godinu, Triglav grupa ostaje prioritetno usmerena na očuvanje visoke finansijske stabilnosti, profitabilnosti i bezbednosti poslovanja.

IN2

Možda će vam ovo biti zanimljivo

Završeno prvo nacionalno takmičenje “Osiguraj znanje 2019”

Ekipa Igraj sigurno sa Fakulteta organizacionih nauka pobednik je prvog nacionalnog takmičenja “Osiguraj znanje 2019”. Tim ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *