Merkur Osiguranje

Triglav osiguranje Beograd: premija u prvih šest meseci za trećinu veća nego u istom periodu prošle godine

U prvoj polovini 2017. godine Triglav osiguranje Beograd ostvarilo je rast ukupne premije od 33% (obračunato u evrima) u odnosu na isti period u prethodnoj godini. Segment neživotnih osiguranja zabeležio je rast u evrima od 27%. Rast premije Društvo je ostvarilo i u segmentu životnih osiguranja, nastavljajući značajan razvoj banko kanala. Segment dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, u posmatranom periodu, takođe, zadržava trend rasta. Prema poslednjim objavljenim podacima sa tržišta osiguranja, odnosno podacima zaključno sa Q1 2017. godine, a u poređenju sa istim periodom prethodne godine, Triglav osiguranje je u Srbiji povećalo učešće na tržištu sa 4,5%, na 5,7% i ostalo na petoj poziciji od ukupno 19 osiguravajućih društava u Republici Srbiji.

Triglav osiguranje Beograd deo je Triglav grupe, koja je prvu polovinu ove godine završila sa dobiti pre oporezivanja u visini od 42,4 miliona evra. Uzimajući u obzir predviđene prilike do kraja godine, Triglav ocenjuje da će godišnja dobit pre oporezovanja Triglav grupe biti ostvarena u planiranom rasponu. Konsolidovana fakturisana bruto premija osiguranja iznosila je 547,8 miliona evra te je tako prevazišla lanjsku za 8%. Bruto iznosi šteta povećali su se za 4% i iznose 314,2 miliona evra kao posledica povećanja portfolija osiguranja i učestalosti šteta. Usprkos povećanju štetnih događaja kombinovani koeficijent Triglav grupe ostaje povoljan (95,5%) i na nivou njegove prosečne ciljne vrednosti strateškog perioda.

IN2

Možda će vam ovo biti zanimljivo

Dunav dobrovoljni penzijski fond slavi 11 godina poslovanja

„Dunav dobrovoljni penzijski fond“ ove godine slavi jedanaest godina uspešnog poslovanja. Imovina  iznosi preko 15,3 ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *