Sve o osiguranju

logo-png

Milenijum: polisa osiguranja za preduzetnike, mikro i mala preduzeća

Milenijum polisa osiguranja za preduzetnike i mikro i mala preduzeća može da obuhvati osiguranje poslovnog prostora, osiguranje opreme i zaliha, zatim osiguranje preduzetnika i zaposlenih od posledica nezgode, kao i osiguranje od odgovornosti prema trećim licima.

Ovom polisom mogu se osigurati prodavnice prehrambene, tehničke i tekstilne robe, prodavnice koje imaju mešovitu ponudu, zatim apoteke, kao i cvećare ili prodavnice obuće, zanatske radnje poput pekara i poslastičara, frizerskih i kozmetičkih salona, obućarskih, krojačkih, časovničarskih, automehaničarskih i vulkanizerskih radnji, teretana, hemijskih čišćenja. Polisa je namenjena i onima koji se bave kancelarijskom delatnošću, pa se ovom na ovaj način mogu osigurati i advokatske kancelarije, turističke agencije, kao i konsalting i druge agencije.

Pod osiguranjem poslovnog objekta i prostora podrazumeva se rizik od požara, eksplozije, oluje, udara groma, grada, manifestacija i demonstracija, udara sopstvenog motornog vozila u objekat, izliva vode iz instalacija, loma stakala, kao i pada letelice. Pod drugom stavkom koju osiguranici mogu da izaberu kod ove polise je osiguranje opreme i zaliha, koja obuhvata iste rizike kao i prva stavka, uz dodatak rizika od provalne krađe i razbojništva.

Za osiguranje objekta u kome se obavlja uslužna ili zanatska delatnost, godišnja premija iznosi 71,42 evra, a mesečna rata 5,95 evra, s tim da se uz prvu ratu plaća i 5 odsto poreza na godišnju premiju. Za osiguranje kancelarija i objekata u kojima se obavlja kancelarijska delatnost, godišnja premija iznosi 52,72 evra, a mesečna rata svega 4,39 evra, dok je za osiguranje objekata u kojima se obavlja trgovinska ili ugostiteljska delatnost godišnja premija osiguranja 89,42, a mesečna rata 7,45  evra.

Ovaj proračun odnosi se na osiguranje objekta i na osiguranu sumu od 20.000 evra za većinu rizika pod ovom stavkom, uz još 1.000 evra za izliv vode iz instalacija i 200 evra za lom stakala.

Publikacije
Scroll to Top