Generali proširuje poslovanje u Grčkoj

Italijanska osiguravajuća kompanija Assicurazioni Generali proširuje svoje poslovanje u Grčkoj kroz dva nova kanala – kupovinom aktivnosti AXA grupe u toj zemlji, i uspostavljanjem saradnje sa Alpha bankom, piše grčki portal Ekathimerini.com ozivajući se na saopštenje ove italijanske kompanije.

AXA grupa će svoje poslovanje u Grčkoj preneti na Generali po ceni od neto 165 miliona evra, a transakcija bi trebalo da bude završena u drugom kvartalu ove godine, po dobijanju dozvola od regulatornog tela.

Istovremeno, Alpha banka započinje ekskluzivnu saradnju koja se zasniva na prodaji polisa opšteg I privatnog zdravstvenog osiguranja ovog italijanskog osiguravača. Početni ugovor sklopljen je na 20 godina, i oslanja se na strategiju rasta zasnovanu na digitalnim medijima, piše grčki portal. Procenjuje se da će u budućnosti oko 85 odsto prihoda dolaziti upravo kroz bankarske kanale preko ove saradnje, a očekuje se da će se tokom narednih 20 godina sotvariti trostruki rast.

Fokus će, kažu, biti na inovativnim proizvodima, digitalnim kanalima prodaje I poboljšanju korisničkog iskustva, kao i na jačanju efikasnosti prodajnih mesta kroz automatizovanu komunikaciju.

 

Možda će vam ovo biti zanimljivo

Da li će da poskupi osiguranje zbog učestalih nepogoda?

Preuzeto sa Biznis.rs Prema podacima Sigma izveštaja grupacije Swiss Re, vrednost ekonomskih gubitaka izazvanih prirodnim ...