ERSTE banka dobitnik nagrade „Šampioni održivosti“

Na najvećem godišnjem događaju Foruma za odgovorno poslovanje, koji je tradicionalno održan 9. decembra, ove godine pod nazivom i sloganom CSR & ESG FORUM – Compliance, Performance, Leadership, Erste Banci dodeljena je nagrada „Šampioni održivosti” za program finansijske edukacije ErsteZnali.
Nagrada se dodeljuje kompanijama za projekte koji jasno pokažu i dokažu vezu sa ispunjavanjem i doprinosom Ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija. Banka je nagrađena za svoj doprinos cilju u oblasti kvalitetnog obrazovanja.
„Prepoznato je naše strateško zalaganje u oblasti finansijskog opismenjavanja. Svesni smo značaja edukacije u cilju donošenja dobrih i informisanih finansijskih odluka, koje su u osnovi zdravog i prosperitetnog društva“, rekla je Marija Mutić, koordinatorka programa ErsteZnali.
Prošle godine Erste Banka je ovo priznanje dobila za svoj program socijalnog bankarstva Korak po Korak kojim direktno utiče na ciljeve koji se odnose na borbu protiv siromaštva, dostojanstven rad i ekonomski rast.
Na najrelevantnijem skupu posvećenom društveno odgovornom poslovanju u Srbiji, koji je ove godine po 13. put okupio CSR profesionalce iz Srbije i regiona, Erste Banci dodeljeno je i priznanje za podršku i doprinos kampanji „Spasimo hranu, spasimo humanost“ koju realizuje Srpski filantropski forum. „Nadamo se da će naš primer motivisati i druge kompanije da se pridruže i podrže ovu ili slične društveno angažovane kampanje, koje doprinose boljitku društva“, izjavila je Sonja Konakov Svirčev, ekspertkinja za društveno odgovorno poslovanje u Erste Banci. „Posebno je značajno to što ovo priznanje nije samo za donaciju, već i za podršku pruženu kampanji u komunikacionom i promotivnom smislu, davanju oglasnog prostora, i angažovanju u različitim humanitarnim akcijama i formatima“, dodala je.

Možda će vam ovo biti zanimljivo

Hemofarm ostvario rast prodaje od blizu 13 odsto

STADA Grupa nastavila je da beleži dvocifrenu prodaju i rast profita i tokom prve polovine ...