Merkur Osiguranje

Dunav: osiguranje poljoprivrede na Pešteru

Na teritoriji opštine Sjenica poljoprivredne površine prostiru se na oko pet hiljada hektara, a „Dunav“ na teritoriji te opštine osigurava oko sedam odsto zasejanih površina, što je izuzetno nizak nivo osiguranja.
„Želimo da podstaknemo poljoprivrednike i mlade iz Sjenice, Novog Pazara, Tutina koji tek započinju poljoprivrednu proizvodnju da osiguraju svoje useve i životinje, imajući u vidu vrlo prihvatljivu cenu osiguranja, odnosno premije, kao i uredbu Vlade Republike Srbije o subvencionisanju 70 odsto premije osiguranja – rekao je Radule Živković iz „Dunav osiguranja“ u Novom Pazaru, i dodao da osiguranje jednog hektara pod heljdom iznosi 2.760 dinara na godišnjem nivou, dok premija za osiguranje krave iznosi oko 5.000 dinara.
Živković je rekao da „Dunav osiguranje“ nastoji da na edukativnim radionicama u direktnim susretima i razgovorima s osiguranicima prezentuje i vrste i značaj osiguranja poljoprivredne proizvodnje, te istakao da je osiguranje jedna od najjeftinijih agrotehničkih mera u poljoprivredi.
„Zaključivanje polisa je jednostavno – potrebna su samo lična dokumenta, potvrda o registraciji gazdinstva, podaci o površini i nazivu parcele i vrsti kulture pod kojom se nalazi“, rekao je on.
Čelni ljudi Tutina, Sjenice i Novog Pazara naglasili su da postoji potreba da se sa predstavnicima države dogovori način na koji će ceo kraj realizovati svoje potencijale, pa i u proizvodnji hrane, a da se zatim taj dogovor dosledno i sprovede.

IN2

Možda će vam ovo biti zanimljivo

Osiguranje mobilnih telefona u Dunav osiguranju

Kompanija Dunav svim vlasnicima novih mobilnih telefona kupljenih u mts poslovnicama omogućava osiguranje mobilnih telefona, ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *