Merkur Osiguranje

Dunav osiguranje i u prvom polugodištu 2016. prvo na tržištu

Ostvarena bruto premija Dunav osiguranja na kraju juna ove godine dostigla je oko 12,4 milijarde dinara. To je rast od 8,44 procenata u poređenju s istim prošlogodišnjim periodom.

Vodeću poziciju na srpskom tržištu osiguranja, po visini ukupne premije, kompanija Dunav potvrdila je i u prvoj polovini ove godine najvećim tržišnim udelom od 27,4 odsto.

Po visini premije, najveće tržišno učešće u posmatranom periodu Dunav osiguranje zabeležilo je kod osiguranja imovine od požara i drugih opasnosti – čak 41,3 procenta, potom slede ostala osiguranja imovine – 40,6 odsto, te osiguranje od opšte odgovornosti – 36,3 posto i osiguranje od auto-odgovornost u visini od 34,8 odsto.

U prvom polugođu Kompanija je zadržala i lidersku poziciju u rešavanju šteta sa tržišnim udelom od 26 odsto. Vrednost isplaćenih šteta je 3,7 milijardi dinara.

Poslovanje Dunav osiguranja u prvoj polovini ove godine obeležili su rast premijskog prihoda, visoka ažurnost u rešavanju šteta i adekvatno obračunate i obezbeđene buduće obaveze prema osiguranicima. U tom ambijentu Kоmpаniја је оstvarilа i nеtо dоbitаk u iznоsu оd 830 miliona dinara.

 

 

 

 

 

 

IN2

Možda će vam ovo biti zanimljivo

UNIQA uvodi online plaćanje rata osiguranja

Klijenti UNIQA osiguranja ubuduće će moći rate za životno, kasko, dobrovoljno zdravstveno, osiguranje od nezgode i ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *