Adacta Fintech: Pandemija je ubrzala digitalnu transformaciju industrije osiguranja

Adacta Fintech, vodeći provajder poslovnog softvera za osiguravajuće kuće u regionu, smatra da je pandemija ubrzala digitalnu transformaciju industrije osiguranja. Dokaz za to je i činjenica da su nedavno pokrenuli značajne projekte u Nemačkoj i Mađarskoj upravo na temu prelaska osiguravajućih kompanija na kompletno digitalno poslovanje.

Adacta Fintech i osiguravajući partner Deutsche Bahn-a, Deutsche Verkehrs-Assekuranz-Vermittlungs-GmbH (DVA), započeli su rad na fazi implementacije sistema koji će doprineti da do 2022. godine svi glavni poslovni procesi busu obrađivani u potpunosti digitalno – od pripreme ponuda, kroz upravljanje polisama i potraživanjima, do isplate i naplate.

Adacta Fintech je pokrenula i velike projekte u Mađarskoj sa dve osiguravajuće grupe, među kojima je mađarska filijala nemačke Signal Iduna Group. Početni sastanak se odvijao onlajn – sa učesnicima iz više od 280 matičnih kancelarija iz pet zemalja.

„Kompanije koje su se posvetile digitalnoj transformaciji, upravo sada udvostručuju svoje napore“, rekao je u saopštenju Boris Bajić, CEO Adacta Fintech, i ukazao na činjenicu da su IT profesionalci navikli da rade u mešovitim onlajn timovima sa kupcima, a rad na daljinu je već deo svakodnevne rutine.

Možda će vam ovo biti zanimljivo

Da li će da poskupi osiguranje zbog učestalih nepogoda?

Preuzeto sa Biznis.rs Prema podacima Sigma izveštaja grupacije Swiss Re, vrednost ekonomskih gubitaka izazvanih prirodnim ...