Sve o osiguranju

logo-png

Adacta Fintech: Pandemija je ubrzala digitalnu transformaciju industrije osiguranja

Adacta Fintech, vodeći provajder poslovnog softvera za osiguravajuće kuće u regionu, smatra da je pandemija ubrzala digitalnu transformaciju industrije osiguranja. Dokaz za to je i činjenica da su nedavno pokrenuli značajne projekte u Nemačkoj i Mađarskoj upravo na temu prelaska osiguravajućih kompanija na kompletno digitalno poslovanje.

Adacta Fintech i osiguravajući partner Deutsche Bahn-a, Deutsche Verkehrs-Assekuranz-Vermittlungs-GmbH (DVA), započeli su rad na fazi implementacije sistema koji će doprineti da do 2022. godine svi glavni poslovni procesi busu obrađivani u potpunosti digitalno – od pripreme ponuda, kroz upravljanje polisama i potraživanjima, do isplate i naplate.

Adacta Fintech je pokrenula i velike projekte u Mađarskoj sa dve osiguravajuće grupe, među kojima je mađarska filijala nemačke Signal Iduna Group. Početni sastanak se odvijao onlajn – sa učesnicima iz više od 280 matičnih kancelarija iz pet zemalja.

„Kompanije koje su se posvetile digitalnoj transformaciji, upravo sada udvostručuju svoje napore“, rekao je u saopštenju Boris Bajić, CEO Adacta Fintech, i ukazao na činjenicu da su IT profesionalci navikli da rade u mešovitim onlajn timovima sa kupcima, a rad na daljinu je već deo svakodnevne rutine.

Publikacije
Scroll to Top