Sve o osiguranju

logo-png

UNIQA napravila hotel za pčele!

Da li znate da bi nestankom pčela nestao i život na zemlji zato što bi nestalo hrane s obzirom na to da su one zaslužne za čak 75 odsto hrane koju jedemo. Pčele oprašuju neverovatnih 85 odsto biljaka cvetnica. Nestajanje pčela u poslednjih desetak godina je i doprinelo tome da se sve više ljudi u samim gradovima bavi pčelarstvom.

Kompanija UNIQA osiguranje priključila se inicijativi za očuvanje i zaštitu pčela kao jedne od najkorisnijih i najvažnijih vrsta na planeti: u pčelinjaku Bee Center-a u Beogradu, UNIQA košnice su prošle godine postale dom za oko 200.000 pčela koje su vredno oprašivale biljke u centru Beograda, a ovog proleća im je UNIQA pružila trajni smeštaj i u saradnji sa Bee center-om ih preselila i napravila specijalni „hotel za pčele” na krovu upravne zgrade UNIQA osiguranja na Novom Beogradu. Pored doma za medonosne pčele, napravljen je i „hotel za insekte” koji će ugostiti i druge važne vrste, a posađene su i medonosne biljke.

Osim podrškom urbanom pčelarstvu koje podrazumeva držanje i održavanje košnica sa pčelama na ravnim krovovima zgrada, u gradskim parkovima i dvorištima, UNIQA osiguranje i Bee center pripremaju i niz aktivnosti koje imaju za cilj da decu i odrasle uvedu u svet pčela kako bi se dodatno upoznali sa ovim dragocenim bićima i sami doprineli njihovoj zaštiti.

Publikacije
Scroll to Top